Metin Külünk Doğu Perinçek’in sözlerinin yanlış anlaşıldığı kanaatinde

Ak Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Hazret-i Peygambere yönelik değerlendirmelerinin yanlış anlaşıldığını ifade etti. Külünk, “Ben kendisinin de bu temelde üzüldüğü kanaatindeyim” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
01 Eylül 2022, Perşembe - 17:25
Metin Külünk Doğu Perinçek’in sözlerinin yanlış anlaşıldığı kanaatinde

Metin Külünk, Ankara Masası Gündem programında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Vatan partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Hazret-i Muhammed’in İslamiyet’in ilk yılında elde ettiği sonuç ile günümüzde kendi partisini kıyaslamasına ilişkin soru üzerine, Perinçek’in tweetlerini okuduğunu söyledi.

" İlk okuduğumda dedim ki burada cümle yanlış bağlanmış. Dolayısıyla Doğu Perinçek zekasındaki bir ismin bu bağlamasında bir boşluk var. Çünkü, bu toplum Hz. Peygamber ile ilgili hiçbir kıyası kabul etmez. Ve Hazreti Peygamber'in ismi üzerinden bir tartışmayı da asla kabul etmez. Sonra ikinci tweetinde konuyu daha makul bir noktaya getirdiğini görüyorum” diyen Külünk şöyle devam etti:

“O niyetle olmadığını düşünüyorum”

“ Ben hüsnüniyetle, o sokağın tepki gösterdiği, sizin de tepki gösterdiğiniz bir sonuç çıksın diye olumlu bakarak söylüyorum. O niyetle olmadığını düşünüyorum. İkinci tweetine de baktım ben bunu dengelemek istemiş. Ama bu toplum Hz. Peygamber'e yönelik hiçbir tartışmayı, Hz. Peygamberin ismi üzerinden hiçbir şeyi kabul etmez. Ve bu anlamda vicdan da kabul etmez.”

“Ben kendisinin de bu temelde üzüldüğü kanaatindeyim”

“ Ben kendisinin de bu temelde üzüldüğü kanaatindeyim böyle bir anlaşılmanın sonucu ortaya çıkmasının. Orada Hz. Peygamber dönemindeki sayısal bir ifadedir. Çünkü kendisinin Hz. Peygamber en büyük devrimci olarak nitelemişti de. "

http://www.ankaramasasi.com/haber/1750337/metin-kulunk-dogu-perincekin-sozlerinin-yanlis-anlasildigi-kanaatinde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.