Cristina Fernandez de Kirchner'a saldırı son anda önlendi

Arjantin Devlet Başkan Yardımcısı Cristina Fernandez de Kirchner'a evinin önünde kalabalığı selamladığı sırada suikast girişiminde bulunuldu.
Ersin Küçükbarak
|
02 Eylül 2022, Cuma - 10:45
Cristina Fernandez de Kirchner'a saldırı son anda önlendi

 Arjantin Devlet Başkan Yardımcısı Cristina Fernandez de Kirchner,    Recoleta semtindeki evine girmeden önce destekçilerini selamladığı sırada kalabalıktaki bir kişi Kirchner'a silah doğrulttu. 

Saldırgan, silahı Kirchner'ın yüzüne yaklaştırdı ve tetiği çekti ancak silah ateş almadı.

Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle saldırgan yakalandı.

Arjantin Güvenlik Bakanı Anibal Fernandez, olayın ardından 35 yaşındaki Fernando Sabag Montiel adlı Brezilya vatandaşı olan saldırganın gözaltına alındığını, silahın da analize gönderildiğini açıkladı.
Devlet Başkanı Alberto Fernandez de suikast girişimine ilişkin değerlendirmesinde, "Cristina Kirchner'e yapılan saldırı, demokrasimizi geri kazandığımızdan beri en ciddi saldırıdır" dedi.

Arjantin'de devleti dolandırmakla ve 2007-2015 yılları arasında devlet başkanlığı yaptığı iki dönem boyunca kamu fonlarını yönlendirmek için bir plana dahil olmakla suçlanan Arjantin eski Devlet Başkanı ve şuan Devlet Başkan Yardımcısı olan Cristina Fernandez de Kirchner hakkında 12 yıl hapis cezası istenmişti.

Cristina Fernandez de Kirchner'in destekçileri, savcılığın Kirchner hakkında 12 yıl hapis ve yolsuzluk iddiasıyla kamu görevinden men edilmesini talep etmesinin ardından günlerdir evinin çevresinde dolaşıyor. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1753788/cristina-fernandez-de-kirchnera-saldiri-son-anda-onlendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.