Abe’yi gönderdiği mesaj sebebiyle öldürmüş!

Abe Şinzo'nin katili Tetsuya Yamagami, suikasta dair yeni ifade verdi. Tetsuya Yamagami'nin, annesinin iflasından Eski Japonya Başbakanı Abe Şinzo’yu sorumlu tuttuğu ortaya çıktı. Tetsuya Yamagami'nin annesi, iki arsasını dini bir gruba bağış için satmış. Tetsuya Yamagami ise bu dini grubun Abe Şinzo tarafından desteklendiğini düşündüğü için suikastı gerçekleştirmiş.
Mevlüt Peker
|
13 Temmuz 2022, Çarşamba - 10:09
Abe’yi gönderdiği mesaj sebebiyle öldürmüş!

Eski Japonya Başbakanı Abe Şinzo'nun katili Tetsuya Yamagami, annesinin mensubu olduğu bir dinî gruba bağış yapmak için ailesine danışmadan aileye ait 2 arsayı sattığını anlattı. Ailesinin daha sonra maddi olarak iflas ettiğini kaydeden saldırgan Tetsuya Yamagami, Eski Japonya Başbakanı Abe Şinzo'nun bu dinî grubu desteklediğine inandığı için suikastı gerçekleştirdiğini tekrarladı. İddialara konu olan dinî gruptan yapılan yazılı açıklamada saldırgan Tetsuya Yamagami’nin annesinin dinî grubun mensubu olduğu teyit edildi.

Geçtiğimiz Cuma günü uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Eski Japonya Başbakanı Abe Şinzo'nun katledilmesine dair sürdürülen soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Abe Şinzo'nun katil zanlısı Tetsuya Yamagami'nin (41) ifadesinde, daha önce de suçladığı kısa adı Birleşme Kilisesi olan Dünya Barışı ve Birleşmesi için Aile Federasyonu dinî grubu, annesinin iflasına nasıl yol açtığını söylediği öğrenildi. Annesinin 1998’de dinî grubu takip etmeye başladığını belirten Tetsuya Yamagami, ardından Nara kentindeki iki arsayı ailenin bilgisi ve onayı olmadan satarak Birleşme Kilisesi isimli dinî gruba büyük bağışlarda bulunduğunu belirtti. Yüksek miktarda yaptığı bağıştan sonra ailesinin maddi durumunun giderek kötüleştiğini ve mali çöküş yaşayarak iflas ettiklerini söyleyen saldırgan Tetsuya Yamagami, suikasti de Abe Şinzo'nun annesinin maddi çöküşünden sorumlu tuttuğu grubu desteklediğini düşünmesi sebebiyle gerçekleştirdiğini tekrarladığı kaydedildi.

Saldırıdan 1 gün önce silahı test etmiş

Tetsuya Yamagami’nin suikastı gerçekleştirmeden bir önceki gece, soruşturmaya konu olan dinî grupla ilişkisi olan bir tesise gittiği ve silahını test ettiği belirlendi. Polis ise Nara kentinde yer alan tesiste yaptığı incelemelerde duvarda kurşun deliğine benzer izler ve mermi parçası olduğu düşünülen metal parçaları bulunduğunu duyurdu.

Abe Şinzo’nun dinî grupla hiçbir ilgisi yok

İddialara konu olan Birleşme Kilisesi’nden yapılan yazılı açıklamada saldırgan Tetsuya Yamagami’nin annesinin dinî grubun takipçisi olduğu belirtildi. İnsanların kendi istekleriyle bağış yaptıkları ve bağış miktarlarına da kendilerinin karar verdikleri ifade edilirken, Abe Şinzo'nun ise daha önce bir grup etkinliğine "organizasyonun barışı teşvik etme amaçlı faaliyetlerine övgü niteliğinde" bir mesaj gönderdiği belirtildi. Buna rağmen Abe Şinzo'nun grubun bir üyesi ya da danışmanı olmadığı, herhangi bir ilgisinin olmadığı vurgulandı.

Abe Şinzo'nun dedesini de suçlamıştı

Eski Japonya Başbakanı Abe Şinzo'nun geçtiğimiz Cuma günü Nara kentinde yaptığı seçim konuşması esnasında silahlı saldırıya uğrayarak yaşamını yitirmişti. Eski bir Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) personeli olan saldırgan Tetsuya Yamagami’nin, daha önceki ifadelerinde annesinin iflasından sorumlu tuttuğu dinî grubu Japonya'ya ilk olarak Abe Şinzo'nun eski başbakan olan dedesinin getirdiğine inandığı için Abe Şinzo'yu hedef aldığını söylemişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1652489/abeyi-gonderdigi-mesaj-sebebiyle-oldurmus
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.