"Putin kaybedecek, AB kazanacak"

Sosyal medya hesabı üzerinden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e meydan okuyan AB (Avrupa Birliği) Konseyi Bakanı Ursula von der Leyen, “Putin kaybedecek, AB kazanacak” ifadelerini kullandı.
Mevlüt Peker
|
05 Eylül 2022, Pazartesi - 20:19
"Putin kaybedecek, AB kazanacak"

Rusya-Ukrayna savaşı ile başlayan Avrupa Birliği ve Rusya arasındaki yaptırımlar sebebiyle AB - Rusya ilişkilerindeki gerilim sürerken, AB (Avrupa Birliği) Konseyi Bakanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabı üzerinden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e meydan okudu.

"Putin, gaz arzını keserek ve enerji piyasalarımızı manipüle ederek enerjiyi bir silah olarak kullanıyor. Başarısız olacak. Avrupa galip gelecek" diyen Ursula von der Leyen, “AB Komisyonu hassas hanelerin ve işletmelerin yüksek enerji fiyatlarıyla başa çıkmalarına yardımcı olacak öneriler hazırlıyor” ifadelerini kullandı.

Ursula von der Leyen ayrıca Rus boru hattı gazında tavan fiyat belirlenmesi, elektrik talebinin azaltılması, enerji sektöründen elde edilen gelirle savunmasız tüketicilere ve işletmelere yardımcı olunması ve piyasalardaki dalgalanmaya bağlı likidite zorluklarıyla karşı karşıya kalan elektrik üreticilerine destek sağlanması mevzularında harekete geçileceğini vurguladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1759751/putin-kaybedecek-ab-kazanacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.