Sema Silkin Ün: “Bize asıl değerlerimizi kaybettiren yolsuzluk düzeninin ayyuka çıkması”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, Diyanet’i asıl konuşması gerekenleri dile getirmediği gerekçesiyle eleştirdi. Ün, “İktidarın günahlarından hiç bahsetmeyeceksiniz, ama bir kadının camiye nasıl girdiğiyle, düğüne nasıl girdiğiyle ilgileneceksiniz” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
07 Eylül 2022, Çarşamba - 17:21
Sema Silkin Ün: “Bize asıl değerlerimizi kaybettiren yolsuzluk düzeninin ayyuka çıkması”

Sema Silkin Ün, Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen’in “Salona bir giriyorum,hanım kardeşlerimiz bana kızmasınlar sanki giyecek elbise yok perişan. Niye böylesiniz? Allah camiye girerken örtün, düğün salonunda açıl diye emir mi verdi?” sözlerini değerlendirirken “Bugün Diyanetin konuşması gereken şeyler bunlar mı?” diye sordu.

Ün, “ Yani şimdi İktidar korkusuyla, makamların korkusuyla bu konulara hiç girmeyeceksiniz, iktidarın günahlarından hiç bahsetmeyeceksiniz ama bir kadının camiye nasıl girdiğiyle, düğüne nasıl girdiğiyle ilgileneceksiniz.”  dedi.

Sema Silkin Ün şöyle devam etti:

“Bize asıl değerlerimizi kaybettiren yolsuzluk düzeninin ayyuka çıkması”

“Değerler ya da bizim değerlerimizi kaybedip, kaybetmemek orada da elbette eleştirilecek, söylenecek sözler olabilir. O ayrı bir şey ama, bize asıl değerlerimizi kaybettiren bugün bu yolsuzluk düzeninin yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede ayyuka çıkmış olması ve bu yolsuzluk düzeninin sistematik bir hale bu hükümet sistemi eliyle getirilmiş olması.”

Diyanete yolsuzluk konusunda uyarı yap çağrısı

“Asıl bizim Diyanetten beklediğimiz, din adamlarından beklediğimiz bu konulardaki uyarılarıdır. Vaktiyle Mehmet Görmez hoca zannediyorum dünyadaki musibetler, cinsi sapkınlıklardan ziyade bu hakları yeme adaletsizliklerden kaynaklandığı yönünde bir ifadesi olmuştu. Asıl bizim o anlayışa geri dönmemiz gerekiyor. O anlayışı Türkiye'deki insanlara, dindar olduğunu söylediğimiz insanlara salık vermemiz gerekiyor.”

“ Camilerde hutbeler memleketin meselesi üzerinden yürümeli”

“ Çünkü şimdi camilerde hutbeler her zaman eğer yani kadınlar üzerinden ya da hani memleketin meselesi olmayan şeyler üzerinden yürüdüğünde bu sefer cami cemaati hakikaten diğerlerinin günah olduğundan, diğerlerinin haram olduğundan Tabii, en önemli meseleyi ıskalıyorlar. Yani Diyanetin buradaki asıl sorumluluğu, bu temel problemi Türkiye'nin gündeminden yok edecek şekilde iktidara da, muhalefete de herhangi bir yönetim kademesinde kim varsa onlara bu konuda ikazda bulunmaktır.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1763071/sema-silkin-un-bize-asil-degerlerimizi-kaybettiren-yolsuzluk-duzeninin-ayyuka-cikmasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.