ABD’den Türklere vize kriziyle ilgili açıklama

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçilik Sözcüsü Julie Eadeh, açıklamasında Türkiye'deki birçok başvuru sahibinin vize randevusu alabilmek için bekleme süresinin uzun olmasının yığılmalardan kaynaklandığını söyledi.
Onur Çetinkaya
|
08 Eylül 2022, Perşembe - 09:21
ABD’den Türklere vize kriziyle ilgili açıklama

Türkiye’de ABD vizesi almak isteyenlerin, bekleme süreleriyle ile ilgili sıkıntılar üzerine ABD Büyükelçiliği açıklama yaptı.

''Talep ve yığılmadan kaynaklı''

Julie Eadeh "ABD'nin Türkiye'deki diplomatik misyonu bu yıl geçen yıllara oranla daha fazla vize işlemi yürütmektedir. Ne yazık ki pandemiden kaynaklanan yığılma ve son aylarda artan seyahat talepleri, vize randevusu için bekleme süresinin arzu ettiğimizden daha uzun sürmesine neden olmaktadır. Her ne kadar söz konusu talepleri karşılamaya çalışsak da birçok yolcu istenilenden daha uzun bekleme süreleriyle karşılaşmaya devam edecektir" dedi.

''Randevu sistemi kontrol edilmeli''

Büyükelçiliğin yeni binasının hizmete girmesinin ardından rutin göçmen olmayan vize başvurularını başkentte yeniden başlatmaktan memnuniyet duyacaklarını  kaydeden Büyükelçi sözcüsü,vize başvurusu yapacak kişilere düzenli olarak çevrimiçi randevu sistemini kontrol etmelerini önerdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1763335/abdden-turklere-vize-kriziyle-ilgili-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.