Barış Yarkadaş: İYİ Partili vekil ABB'den 107 milyonluk ihale aldı

Gazeteci Barış Yarkadaş, "Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu’na yakınlığıyla bilinen Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden 107 milyon liralık ihale alıyor" dedi. Yarkadaş, İYİ Partili bazı isimlerin de ABB ve İBB'de önemli görevlere getirildiğini iddia etti.
Ankara Masası
|
09 Eylül 2022, Cuma - 10:48
Barış Yarkadaş: İYİ Partili vekil ABB'den 107 milyonluk ihale aldı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözlerine İYİ Parti'den gelen tepkiler sonrası CHP eski Milletvekili Gazeteci Barış Yarkadaş, "HDP'nin verdiği oyla kazanılan belediyelerden İYİ Partililer ihaleler aldılar" dedi. Yarkadaş, ihale alanları tek tek açıklayacağını ifade etti.  

Dün  TV 100'de yayınlanan Sağlı Sollu programına katılan Gazeteci Barış Yarkadaş, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı ihalelerin belgesini paylaştı.

 Yarkadaş, "İYİ Partide Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu'na yakınlığıyla bilinen Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, sahibi olduğu Oğuzata Mimarlık Mühendislik firması aracılığıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 107 milyon 29 bin TL'lik ihale almış. 2021 yılının mart ayında. Bu da belgesi. Şimdi burada iftira atan kim? İYİ Parti'nin Samsun Milletvekili Bedri Yaşar bu ihaleyi alıyor ve Bedri Bey aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi KİT Komisyonu'nda üye olarak çalışıyor. Yani belediyelerin kamu kurumlarının, kamu iktisadi teşekküllerinin ihalelerini, harcamalarını, yatırımlarını denetleyen bir makamda" dedi.

"Çocukları da şirketin ortağı"

Yarkadaş, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'ın ihale alan firmada 2020 yılına kadar yönetim kurulu üyesi olduğunu, çocuklarının da halen şirketin ortağı olduğunu ifade eden "2021 yılının Mart ayında ve Sayın Yaşar firmada 29 Mayıs 2020'ye kadar yönetim kurulu üyesi. Çocukları da bu şirketin ortağı ve şu belgede gördüğünüz üzere sayın Yaşar'ın şirketi 107 milyonluk ihale alıyor" diye konuştu.

İYİ Partililer belediye kadrolarında

Barış Yarkadaş, ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi kadrolarına İYİ Partililerin yerleştirildiğini iddia etti.

İYİ Parti'den suç duyurusu

Barış Yarkadaş'ın  "HDP'nin verdiği oyla kazanılan belediyelerden İYİ Partililer ihaleler aldılar"  açıklamasının ardından İYİ Parti  'iftira' suçundan suç duyurusunda bulunmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1765571/baris-yarkadas-iyi-partili-vekil-abbden-107-milyonluk-ihale-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.