Ankara'da sokak hayvanı sorunu son buluyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, başkentlilerin en çok şikayet ettiği sokak hayvanları sorunu çözmek için çalışmalara hız verdiklerini bildirdi. Aslan, 2 yıl içinde hayvan popülasyonunu kontrol altına almayı planladıklarını söyledi.
Ankara Masası
|
09 Eylül 2022, Cuma - 15:06
Ankara'da sokak hayvanı sorunu son buluyor

Son dönemde artan saldırılar ve her yerde görülen sokak hayvanları sorunu Ankaralıların en çok şikayet ilettiği konuların başında geliyor.

Kısırlaştırma ve tehlikeli ırkları barınaklara yerleştirme çalışmalarıyla sorunun önüne geçilmeye çalışılsa da şikayetler halen sürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri de sorunun çözümü için çalışmalarına hız verdi.

"2 yıl içinde kontrol altına almayı amaçlıyoruz"

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği'ne uygun olarak kısırlaştırma çalışması yaptıklarını belirten Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, hayvan popülasyonunu 2 yıl içinde kontrol almayı amaçladıklarını söyledi.

Aslan "Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak bütün belediyelerimize örnek olacak bir çalışma başlattık. Ayda bin hayvandan az olmamak üzere sokak hayvanlarını yakalama hizmeti alım işini başlattık. 5199 sayılı Kanun'un bütün kurallarına uyarak toplanan sokak canlarımız belediyemize bağlı 4 birim ve 13 özel hayvan hastanesinde bir gün dinlendirilip, ertesi gün kısırlaştırma operasyonu yapılıyor ve 5 gün postop bakımları tamamlandıktan sonra alındıkları ortama tekrar geri bırakılıyor. Bu sayede kısırlaştırma sayımızı ikiye katlayarak yılda ortalama 24 bin ile sokak hayvanları popülasyonunu 2 yıl içerisinde kontrol altına almayı amaçlıyoruz. 2014 yılında kısırlaştırma sayısı sadece 7 bin 200’dü. 25 ilçe belediyemizin de ayda sadece 100’er kısırlaştırma yapmaları halinde dahi ortalama 30 bin kısırlaştırma yapabileceklerini var saydığımızda Ankara’da 54 bin kısırlaştırma ile sokak canlarımızın kontrolsüz popülasyon artışının önüne kısa sürede geçmiş olacağız" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1766219/ankarada-sokak-hayvani-sorunu-son-buluyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
KORAY SERCAN KURU
09 Eylül 2022, 17:05
daha barınağı bitirmedin nereye çözüyorsun sorunu? sokakta itlaf etmeye doğru gidiyor bu sorun