Yiğiner TESK Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner, bu ay yapılacak Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.
Ersin Küçükbarak
|
10 Eylül 2022, Cumartesi - 13:32
Yiğiner TESK Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı

Mehmet Yiğiner, TESK Genel Başkanlığına adaylığını sosyal medyadan yayımladığı videoyla duyurdu.

Yiğiner paylaşımında, “Eylül ayı içerisinde yapılacak olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Olağan Genel Kurulunda ekibimizle Ahi Sancağı’mızı daha da yukarı taşımak için adayız. “Gelişim için değişim gerek. Değişime destek ol.” sloganıyla çıktığımız bu yolda dua ve desteğinizi bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Mehmet Yiğiner, açıklamasında şunları dile getirdi.

“Ahi sancağımızı daha da yukarı taşımak için adayız.”

“Esnaf ve sanatkar teşkilatımızın değerli başkanları ve yöneticileri hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Eylül ayı içerisinde yapılacak olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu olağan genel kurulunda ekibimizle beraber Ahi sancağımızı daha da yukarı taşımak için adayız.”

“Rutin işlerini dahi sağlıklı bir şekilde sürdürebilecek şartlara uygun olmadıklarını üzülerek tespit ettik”

“Birkaç ilimiz haricinde ekibimizle  tek tek birliklerimizi ve Federasyonlarımızı ziyaret ederek esnaf ve sanatkarımızın durumlarını yerinde inceledik ve bilgi aldık.

Ziyaretlerimizdeki gözlemlerimiz ve aldığımız bilgiler neticesinde bir çok Esnaf Odamızın, Birliğimizin ve Federasyonlarımızın rutin işlerini dahi sağlıklı bir şekilde sürdürebilecek fiziki ve ekonomik şartlara uygun olmadıklarını üzülerek tespit ettik.”

“Projelerimiz işlerin devamlılığı için elzem olmuştur”

“ Tespitlerimiz neticesinde ortaya koyacağımız projeler teşkilatımızın omurgasını oluşturan esnaf odalarımızı, birliklerimizi ve federasyonumuzdaki iş ve işlemlerin devamlılığı için elzem olmuştur.”

"Genel Sekreter ve Sicil Müdürlerinin maaşlarını TESK genel bütçesine dahil edeceğiz"

“Zorunlu olarak çalıştırılması gereken federasyonumuzdaki Genel Sekreterler ile Birliklerimizdeki Genel Sekreterler ve Sicil Müdürlerimizin maaşları ve özlük haklarını TESK genel bütçesine dahil edeceğiz.  Böylelikle Birlik ve Federasyonlarımızın üzerinden büyük bir yük almış olacağız.”

"Ticaret Sicil harç oranlarını azami seviyeye yükselteceğiz"

“ Red ve iadeler düşüldükten sonra net yüzde 11,75 kalan Ticaret Sicil harç oranlarını Birliklerimizin devamlılığı için gereken azami seviyeye yükselteceğiz.”

“Kayıt dışı istihdamla etkin mücadele edeceğiz”

“ Esnaf ve sanatkarlarımıza ekonomik ve sosyal açıdan bir çok olumsuz sonuçları bulunan kayıt dışı istihdamla etkili bir şekilde mücadele edeceğiz ve üyelerimizi kayıt altına alacağız. Sanayi ve Ticaret odalarına giden esnaf ve sanatkarlarımızı yeniden birliklerimize ve bağlı bulunan Esnaf Odalarımıza üye olarak kazandıracağız.”

“TESK’i daha kurumsal bir yapıya kavuşturacağız”

“ Sayın başkanlarım, esnaf teşkilatımızın lokomotifi olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonumuzu sizlerin de teveccühleriyle göreve geldiğimizde daha kurumsal bir yapıya kavuşturacağız.”

“Sorunlar sümen altı yapılıp yıllarca ötelenmeyecek”

“ İnşa edeceğimiz bu yeni yapıda hizmet ve devamlılık ön planda olacak. Sorunlar sümen altı yapılıp yıllarca ötelenmeyecek. Çözüm için hızlı ve doğru yollar aranacak ve çalışmalar ivedilikle yapılacak.”

“Gelişim için değişim gerek. Değişime destek ol”

“ Gelişim için değişim gerek. Değişime destek ol sloganıyla çıktığımız bu yolda dua ve desteğinizi bekliyoruz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1768307/yiginer-tesk-genel-baskanligina-adayligini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.