İYİ Parti Ankara'dan Metin Özışık'ın açıklamalarına tepki

İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı, sosyal medya hesabından yayımladığı bir metinle geçtiğimiz günlerde görevden alınan İYİ Parti Yozgat eski İl Başkanı Metin Özışık'ın açıklamalarına tepki gösterdi. Açıklamada "Partimize yönelik haksız ithamları nereden gelirse şiddetle reddediyoruz" ifadelerine yer verildi.
Ankara Masası
|
11 Eylül 2022, Pazar - 11:12
İYİ Parti Ankara'dan Metin Özışık'ın açıklamalarına tepki

İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde "'PKK'ya bakanlık verilebilir.' diyen bir zihniyetle aynı masada olmayı kabullenmem mümkün değildir " ifadeleriyle istifa ettiğini açıklayan, daha sonra görevden alındığı ortaya çıkan İYİ Parti Yozgat eski İl Başkanı Metin Özışık'ın açıklamalarına tepki niteliğinde bir metin yayımlandı.

İl başkanları toplantısında yaşananların tek tek aktarıldığı metinde, Özışık'ın açıklamaları " İl başkanları toplantısından bir gün sonra gerçek dışı ifadeler ile başta Genel Başkanımızı Sayın Meral Akşener olmak üzere partimizin tüm kademelerinde görev alan dava arkadaşlarımızı zan altında bırakmaya ve kamuoyu önünde itibarını zedelemeye gayret etmiştir." olarak değerlendirildi.

İYİ Parti Ankara İl Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Yerine gelecek il başkanına başarılar dilemiştir"

5 Eylül 2022 Pazartesi günü Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendi’nin başkalığında olağan il başkanları toplantısı icra edilmiştir.

Toplantı kapsamında Sayın Genel Başkanımızın açılış konuşmasından sonra ilk sözü önceki dönem Yozgat İl Bakanı Sayın Metin Özışık almış ve görevden alınmasına ilişkin kısa bir değerlendirmede bulunduktan sonra bu mücadeleye çocukları için girdiğini ve yine bu mücadelenin başarılı olması için elinden geleni yapacağını söylemiştir. Hatta; “her il başkanları toplantı giriş kartını anneme veriyorum. O da teğmenlik kılıcımın yanına koyuyor. Annem için de, ailem için de İYİ Parti bu kadar önemli” şeklinde bir ifadede bulunmuş ve yerine gelecek il başkanına başarılar dilemiştir.

Toplantı saat 13.30’da başlamış ve 18.30’da kadar devam etmiş; Sayın Metin Özışık da toplantının sonuna kadar toplantıda bulunmuştur.

"Partimizin itibarını zedelemeye gayret etmiştir"

Toplantı boyunca Sayın Özışık hiçbir şekilde kamuoyuna yansıdığı şekliyle HDP’ye bakanlık meselesi ile ilgili bir görüş beyan etmemiş, bunun yanı sıra Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve söz alan tüm il başkanlarımız partimizin HDP ile aynı masada buluşmasının mümkün olmadığını defaaatle ifade etmişlerdir. Hal Böyleyken esasen görevden alındığı halde kamuoyuna istifa ettiği şeklinde gerçeğe aykırı beyanda bulunan Sayın Özışık; İl başkanları toplantısından bir gün sonra gerçek dışı ifadeler ile başta Genel Başkanımızı Sayın Meral Akşener olmak üzere partimizin tüm kademelerinde görev alan dava arkadaşlarımızı zan altında bırakmaya ve kamuoyu önünde itibarını zedelemeye gayret etmiştir.

İYİ Parti’nin iktidarı için kararlılıkla mücadele veren il başkanları olarak; partimize yönelik haksız ithamları nereden gelirse şiddetle reddediyor ve bu irade beyanımızı aziz milletimizin takdirine sunuyoruz.

Açıklama İYİ Parti’nin 81 il başkanlığı tarafından paylaşıldı.

Metin Özışık ne demişti?

Metin Özışık istifasına ilişkin "Başkan yardımcılığı yapmış bir kişinin sözleri tüzel kişiliği kapsar. Ben önce Allah, sonra devlet kültüründe yetişmiş, ömrünün 4 yılını terörle mücadele ile geçirmiş, 22 okul arkadaşını şehit vermiş, şehitleri kucağında taşımış, o şehitlerin kanı ellerinde kucağına karışmış, yıllarca şehitlerin sesleri ile gece yarıları kan ter içinde irkilerek uyanan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Alparslan Türkeş ile aynı okuldan Harbiye'den mezun olmayı fani hayatında en büyük onur sayan, emekli binbaşıyım. 'PKK'ya bakanlık verilebilir.' diyen bir zihniyetle aynı masada olmayı kabullenmem mümkün değildir. Bu sebeple bugüne kadar Yozgat halkının takdirini kazanarak ve hiçbir menfi olayla anılmadan yürüttüğüm İl Başkanlığı görevimden istifa ediyorum." ifadelerini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1770283/iyi-parti-ankaradan-metin-ozisikin-aciklamalarina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.