Et ve süt ürünlerine zam

TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, et ve süt ürünlerine Kasım ayı içerisinde yüzde 35 zam geleceğini, fiyatların fahiş seviyelere çıkabileceğini iddia etti.
Onur Çetinkaya
|
12 Eylül 2022, Pazartesi - 09:24
Et ve süt ürünlerine zam

Gıda ve akaryarkıt fiyatlarına gelen artışın ardından et ve süt ürünlerine de zam yolda.

Konuya ilişkin açıklama Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Genel Başkanı Sencer Solakoğlu'ndan geldi.

Kasım ayında et ve süt ürünlerine zam geleceğine vurgu yapan Solakoğlu,''  Ekim-kasım ayında hem ete hem süte en az yüzde 30-35 zam gelecek. Fiyatlar çok daha fahiş yerlere gidebilir” dedi.

Üretim yerine etlerin ithal edilmesine dikkat çeken TÜSEDAD Başkanı,''İktidar Hasan’a diyor ki sen üretme, Hans’a da diyorlar ki sen üret biz seni destekleriz. Bu da yurtdışından daha iyi bir fiyata hayvan alıp oradaki çiftçiyi yüksek fiyata layık görmektir. Yurtiçindeki çiftçiden de ucuza alıp zarar etmesine neden olmaktır. Biz bu işi artık yapmayacağız diyenlerin sayısı hızla artıyor. Bunun için devlet ithalat kapısını açtı. Devlet diyor ki siz üretmeyin biz ithal ederiz. Bu yanlış politikalar devam ettikçe işi bırakan sayısı da artacak.

Şu anda mevcutta kemikli etin kilosu 90 lira, bunun en az 120 liraya çıkması lazım ki kafa kafaya gitsin. İthalatı yapan insanlar da fiyatların artacağını öngördükleri için bu hayvanları satın alıyorlar. Yüzde 30-35 zam 1.5 ay içinde kapıyı çalacak.'' ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1770919/et-ve-sut-urunlerine-zam
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.