İtalya yolunda 6 göçmen açlık ve susuzluktan öldü

İtalya'ya ulaşmaya çalışan düzensiz göçmenlerden 6'sının açlık ve susuzluk sebebiyle yaşamını yitirdiği bildirildi.
Mevlüt Peker
|
13 Eylül 2022, Salı - 00:47
İtalya yolunda 6 göçmen açlık ve susuzluktan öldü

UNHCR (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği), İtalya'nın güneyinde yer alan Sicilya Adası'ndaki Pozzallo kıyısına ulaşan düzensiz göçmenlerden 6'sının yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Orta Akdeniz'de günlerdir sürüklendiği öngörülen ve içinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu tekneden 1 ve 2 yaşlarında 2 bebek, 12 yaşında bir çocuk ve 3 kadın olmak üzere toplam 6 Suriyelinin "susuzluktan ve açlıktan öldüğünü" kaydetti.

UNHCR yetkilileri, teknede sağ olarak bulunan 26 düzensiz göçmenin ise hayli bitkin olduklarını, bazılarının ise sağlık durumlarının kritik seviyede olduğunu bildirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan UNHCR İtalya Temsilcisi Claudia Cardoletti, "Bu kabul edilemez bir can kaybıdır. Bu düzensiz göçmen grubu günlerdir yardım bekleyerek denizde sürüklenmiştir. Bu olay, Akdeniz'de zamanında, etkili ve devlet öncülüğünde bir arama-kurtarma mekanizmasının acil olarak kurulması ihtiyacını bir kez daha ortaya koymaktadır. Denizde kurtarma, uluslararası hukuka sıkı sıkıya bağlı insani bir zorunluluktur." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1772666/italya-yolunda-6-gocmen-aclik-ve-susuzluktan-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.