BM'den Yunanistan'a tepki

Birleşmiş Milletler (BM), geri itilen göçmenlerden 6'sının ölümü sebebiyle Yunanistan'a tepki gösterdi.
Büşra Ünal
|
14 Eylül 2022, Çarşamba - 20:50
BM'den Yunanistan'a tepki

BMMYK (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği), dün Yunanistan güvenlik güçlerinin kara sularından geri ittiği düzensiz göçmenlerden çoğunluğu bebek ve çocuklar olmak üzere 6'sının yaşamlarını yitirmelerine tepki gösterdi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Shabia Mantoo, Anadolu Ajansı muhabirinin dün Yunanistan sahil güvenlik ekiplerinin kara sularından geri ittiği düzensiz göçmenlerden 6'sının yaşamını yitirmesine yazılı cevap verdi.

Shabia Mantoo, "Bu can kayıpları kabul edilemez. Akdeniz'de yetkili makamların inisiyatifiyle zamanlı ve etkili arama kurtarma çalışmalarının acilen yeniden başlatılması gerektiğini tekrarlıyoruz." dedi.

2022 yılının başından bu tarafa Akdeniz ve Kuzeybatı Afrika rotaları üzerinden Avrupa'ya ulaşmaya çalışan 1300'ün üzerinde göçmenin yaşamını yitirdiği bilgisini veren Sözcü Shabia Mantoo, "Denizde arama ve kurtarma çalışmaları, can kayıplarını önlemek için kritik öneme sahip olmakla birlikte uluslararası bir sorumluluktur." ifadelerini kullandı.

Dün Muğla açıklarında Yunanistan unsurları tarafından geri itilen 73 düzensiz göçmen kurtarılmış ancak 3'ü bebek, 2'si çocuk ve 1'i kadın toplam 6 göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1782304/bmden-yunanistana-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.