Ermenistan'da halk, Paşinyan protestosu için toplandı

Ermenistan halkı, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı protesto etmek amacıyla başkent Erivan’daki meclis binasının karşısında toplandı.
Büşra Ünal
|
14 Eylül 2022, Çarşamba - 22:58
Ermenistan'da halk, Paşinyan protestosu için toplandı

Dağlık Karabağ'da yaşanan ağır hezimetin sorumlusu olarak Başbakan Nikol Paşinyan'ı sorumlu tutan on binlerce Ermeni günlerce meydanlarda protesto gösterileri gerçekleştirmişti.

Son 3 gündür Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında yaşanan çatışmalar sonrası yine binlerce Ermeni başkent Erivan sokaklarına indi.

İlk olarak Bagramyan Caddesi'nde bir araya gelen protestocular "Hain Nikol" sloganları atarak yürüyüşe geçti.

Göstericilere karşı Erivan polisi güvenlik tedbirleri almaya başladı. Kitlenin yürüyüşüne devam etmesi üzerine bu kez Ermenistan polisi cadde üzerindeki Ermenistan Parlamento Binası önünde yoğun güvenlik tedbirleri aldı.

Daha önce de defalarca meclis binasını basan protestocuların aynı tepkiyi gösterme olasılığı üzerine meclis binası ve bakanlık binalarında geniş güvenlik tedbirleri alındı.

Zırhlı Ermeni polisleri parlamento binasının önüne adeta etten duvar örerken, birçok noktaya polis grupları konuşlandırıldı.

Göstericiler hâlâ parlamento binasında sloganlar atarken, geniş güvenlik tedbirleri altında gergin bekleyiş sürüyor.

Dün akşamdan bu tarafa devam eden gösterilere muhalefet partileri de destek verirken, Nikol Paşinyan hükümetinden protesto gösterilerine dair henüz bir açıklama gelmedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1782719/ermenistanda-halk-pasinyan-protestosu-icin-toplandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.