Ermenistan Savunma Bakanlığı: Çatışmalar durdu

Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ve Ermenistan orduları arasındaki çatışmaların akşam saatlerinde tamamen durduğunu duyurdu.
Büşra Ünal
|
14 Eylül 2022, Çarşamba - 23:31
Ermenistan Savunma Bakanlığı: Çatışmalar durdu

Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin geniş çaplı provokasyonları ile Azerbaycan ordusu ve Ermenistan ordusu arasında başlayan çatışmalarla ilgili Ermenistan Savunma Bakanlığı açıklama yaptı. Ermenistan Savunma Bakanlığının sözcüsü Aram Torosyan, taraflar arasında çatışmaların durduğunu kaydederek, "Bu akşam yerel saatle 20.00 itibariyle tüm bölgelerde çatışmaların tamamı neredeyse durdu" diye konuştu.

Ermenistan'daki sosyal medyada "Azerbaycan ordusunun birçok noktada kontrol sağladığı" bilgisinin yoğun olarak dolaştığını söyleyen Aram Torosyan, "İnternette dolaşan bazı Ermeni yerleşim yerlerinin Azerbaycan kontrolüne geçtiği bilgisi kesinlikle yalandır. Bu itibarla bir kez daha benzer haberlerin yapılmaması ve münhasıran resmi haberlerin rehberliğinde hareket etme çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Nikol Paşinyan: Kimseye Ermenistan topraklarından bir koridor vermeyeceğiz

Diğer taraftan bugün Ermenistan parlamentosunda konuşan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermeni muhalefetinin Türkiye ve Azerbaycan arasında ulaşım koridoru oluşturulmasına yönelik onay verildiği iddialarını yanıtlayarak, "Ermenistan'ın egemen toprakları üzerinden herhangi bir koridor veya bölge vermeyeceğiz. Ayrıca Ermenistan, bu konuyu uluslararası toplum da dahil olmak üzere tüm müttefikleriyle tartışmış ve ortak bir anlayışa ulaşmıştır. Tartışmalarda koridordan bahseden ülke yok. Kimseye Ermenistan topraklarından bir koridor vermek niyetinde değiliz. Herhangi bir belge imzalamadım. Önümüzdeki günlerde de imza atmaya niyetim yok" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1782802/ermenistan-savunma-bakanligi-catismalar-durdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.