Dr. Babüroğlu: "Rusya Paşinyan'a tuzak kurdu"

Emekli Tuğgeneral Doktor Naim Babüroğlu, Rusya’nın Ermenistan’ı Azerbaycan’a yönelik saldırıya teşvik ederek tuzağa düşürdüğünü ve NATO yanlısı Paşinyan’a ders verdiğini söyledi.
Büşra Bayrak
|
01 Ekim 2020, Perşembe - 20:55
Dr. Babüroğlu: "Rusya Paşinyan'a tuzak kurdu"

Doktor Naim Babüroğlu, Ankara Masası’ndan Gökhan Yıldırım’ın sorularını canlı yayında cevapladı.

Babüroğlu, Letonya Estonya, Litvanya, Romanya ve Bulgaristan’ın NATO üyesi olduğuna ve Rusya’nın batıdan kuşatıldığına işaret etti.

Putin NATO yanlısı Paşinyan’dan rahatsız

Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın da NATO yanlısı ve ABD ile iyi ilişkiler içinde olduğunu anlatan Doktor Babüroğlu, Rusya lideri Putin’in bundan rahatsızlık duyduğunu vurguladı.

Doktor Babüroğlu, Ermenistan’ın olası NATO üyeliğinin Rusya’nın doğudan da kuşatılması anlamına geleceğine dikkati çekti.

Rusya, NATO’nun doğu sınırını kuşatmasına engel olmak istiyor

Bunu Putin’in “kırmızı çizgisi” olarak niteleyen Doktor Babüroğlu, Rusya’nın NATO’nun Gürcistan ve Ermenistan’a doğru yayılmasını engellemek istediğinin altını çizdi.

Doktor Babüroğlu şunları söyledi:

Putin Paşinyan’ı tuzağa düşürerek ders verdi

“Ermenistan başbakanı Paşinyan ile Putin’in arası açık. Ama Paşinyan zaman zaman Putin’le de çok iyi ilişkileri olan biri. Putin bunu anladı. Yani NATO’cu ve Avrupalı bir politika izlemek isteyen bir Paşinyan var. Eğer paşinyan böyle devam ederse  gelecekte Ermenistan’ın NATO üyesi olma tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Ve doğuya doğru NATO’nun gelişmesini engelleyemez. Bu nedenle Paşinyan’a bir ders verdi, tuzağa düşürerek ve Paşinyan büyük ihtimalle Azerbaycan ilerlemeyi sürdürürse ateşkesten sonra iktidarını kaybeder. Yerine kim geçer? Elbette Putin’in desteklediği bir aktör geçer. Şu anda  da o hazır zaten.”

Putin Azerbaycan’ı da memnun etmek istiyor

Putin’in tek taşla birden çok kuş avlamak istediğini belirten Doktor Babüroğlu, “Azerbaycan’ı da memnun etmek istiyor. bakın işgal edilmiş topraklarınızın bir bölümünü benim sayemde geri aldınız diyecek.  Azerbaycan’la iş birliği artacak. zaten iş birliği var dostluğu var ama müttefik değil. daha da çok artıracak daha çok silah satacak” şeklinde konuştu.

Doktor Babüroğlu, Dağlık Karabağ, Suriye ve Libya’da karşı karşıya gelen iki aktörün Rusya ve Suriye olduğuna da işaret etti.

Türkiye ve Rusya bilek güreşine tutuşmamalı

İki ülkenin bilek güreşine tutuşmasının doğru olmayacağını vurgulayan Doktor Babüroğlu şöyle devam etti:
“İki ülke arasında bence en olumlu atmosfer budur. Onun için de Türkiye ile Rusya’nın burada birbirleriyle bilek güreşi mücadelesine tutuşacaklarına Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki -fakat Azerbaycan’ın yüz de yüz haklı olduğu, uluslararası hukuk açısından meşru olduğu- bu harekatın da altını çizelim. Burada bilek güreşi mücadelesine tutuşacaklarına iki ülke arasındaki işbirliği diğer cepheleri de olumlu etkileyecektir.”

Emekli Tuğgeneral Doktor Naim Babüroğlu’nun Azerbaycan-Ermenistan çatışmasına ilişkin detaylı analizlerini Ankara Masası’ndan Gökhan Gökyıldırım’ın özel röportajında izleyebilirsiniz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/212363/dr-baburoglu-rusya-pasinyana-tuzak-kurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.