Ahmet Uyanık: "İktidar ekmek aş yerine HDP'nin konuşulmasını istiyor"

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık, HDP meselesinin gündem değiştirmeyi amaçlayan bir tuzak olduğunu belirterek, “ Ben mi söyledim migri migri diye şarkıları, türküleri? Apo’nun mektubunu ben mi okudum ? Şimdi bunların hepsinden vazgeçtiler, bakan kim olur, kim olmaz tavrına geldiler. AKP, Adalet ve Kalkınma Partisi, çok açık ve net söylüyorum; ekonomik sıkıntılarını yok etmek için kendi kendilerine bir takım gündem yaratmanın gayret ve çabası içindeler” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
15 Eylül 2022, Perşembe - 14:56
Ahmet Uyanık: "İktidar ekmek aş yerine HDP'nin konuşulmasını istiyor"

Ahmet Uyanık, Ankara Masası Gündem programında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

 Gürsel Tekin’in “HDP’lilere bakanlık verilebilir” sözü sonrası başlayan tartışmaları değerlendiren Uyanık, “HDP’li bir milletvekili arkadaşımız şu an Meclis başkanvekili değil mi? Peki iktidar partisi ona niye bir şey söylemiyor?” diye sordu.

Uyanık, “Bundan önce kurulan hükümette iki tane HDP’li bakan yok muydu? Anayasa’ya göreymiş falan. Anayasa manayasa yok. Orada bir hükümet kuruldu. Öyle palavra lafı dolandırarak biz yapınca oldu öbürü yapınca olmadı falan filan değil. Anayasa oradan milletvekili falan alın demiyor. Seçim hükümeti kurduğunuz zaman böyle bir şey yapın da demiyor. Suçsa bunlar suç değil miydi? Gürsel Tekin söyledi diye suç haline veya kötü bir şeymiş gibi kamuoyuna yansıtmaya gayret göstermesinin tek nedeni ekonomik sıkıntıları görmemek” şeklinde konuştu.

Ahmet Uyanık şöyle devam etti:

“Ak Parti geldiğinde terör sıfırdı”

Eğer siz HDP’ye veya PKK’ya başka bir siyasi parti biraz yakın durursa suç ve kaka, Tayyip bey durursa değil. Başladıkları günden bugüne kadar o. Nitekim 2002’de iktidar oldukları zaman sıfır terör vardı. Sıfırdı, oraya kadar indirgenmişti. En çok terörle mücadele eden parti o günkü adı Doğru Yol Partisi’ydi. O günkü adı, bunu tüm kamuoyu biliyor. Sıfıra indirmiştik, bunlar geldiğinde de sıfırdı.”

“Apo’nun mektubunu ben mi okudum?”

“ Kendi kendilerine, bilmeden etmeden, eğer siz siyasi tarih, siyasi coğrafya bilmiyorsanız hem kendi milletinizi hem de komşularınızı, siyaset yapamazsınız. Maalesef bu bilgiden yoksun bir takım işler yapmaya çalıştılar. Sınır boylarına çadır mahkemeleri kurdular, hiçbir şey yokken ortada. Ve bir takım kendilerine göre af çıkardılar, bir şeyler yaptılar, bilmem ne yaptılar. Çözüm süreci diye getirdiler bir takım garip olaylar, akil adamlar diye Türkiye sathında bir takım kişileri görevlendirdiler. Diyarbakır meydanında migri migri diye bir takım Kuzey Irak’tan da, yurt dışından da çağırdılar. Ben mi söyledim migri migri diye şarkıları, türküleri? Apo’nun mektubunu ben mi okudum orada?”

“Ekonomik sıkıntılarını yok etmek için gündem yaratmanın çabası içindeler”

“ Şimdi bunların hepsinden vazgeçtiler, bakan kim olur, kim olmaz tavrına geldiler. AKP, Adalet ve Kalkınma Partisi, çok açık ve net söylüyorum; ekonomik sıkıntılarını yok etmek için kendi kendilerine bir takım gündem yaratmanın gayret ve çabası içindeler.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık, Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Uyanık, ekmeği aşı konuşmak yerine hala HDP’yi konuştuğuna işaret etti.

"Kürtler bizim düşmanımız falan değil"

Bu meseleleri kaşımanın ne siyasi partilere ne de Türkiye’ye bir yararı olmadığının altını çizen Uyanık, “ 6 milyon küsur oy almış bir siyasi partinin içerisinde suçlular olabilir. Her partide olur suçlular. Onları ayıklarsınız demokratik sistem içerisinde. HDP’nin gündemde olmasının tek sebebi Adalet ve Kalkınma Partisi’nin uyguladığı politikalardır. Kürtler bizim düşmanımız falan değil. Böyle görmek çok da hatadır. Onların içinde de suçlu vardır. Toplumda yüz insan vardır ama yüzde ikisi suçludur. Veya yüzde biri suçludur. Bütün topluma suçlu diyebilir miyiz? Yo, öyle bir şey yok. “ ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1783949/ahmet-uyanik-iktidar-ekmek-as-yerine-hdpnin-konusulmasini-istiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.