Adnan Talip Parlak Gürsel Tekin'in sözlerini değerlendirdi: "Böyle bir süreçte gerçekten talihsiz olmuş"

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Adnan Talip Parlak, CHP’li Gürsel Tekin’in “HDP’ye bakanlık verilebilir” sözlerini “talihsizlik” olarak niteledi. Parlak, “Bu konunun (altılı) masadaki huzuru ve uyumu çok fazla bozacağı kanaatinde değilim. Giderilmeyecek ortadan kaldırılmayacak, geri dönülmeyecek bir durum ve açıklama değildir diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.
Ersin Küçükbarak
|
05 Eylül 2022, Pazartesi - 15:40
Adnan Talip Parlak Gürsel Tekin'in sözlerini değerlendirdi: "Böyle bir süreçte gerçekten talihsiz olmuş"

Adnan Talip Parlak Ankara Masası Gündem Programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

CHP’li Gürsel Tekin’in dün bir canlı yayında “HDP’ye bakanlık verilebilir” sözlerini değerlendiren Parlak, "Tabii Gürsel Tekin bey bunu hangi saikle söylemiş bunu bilemiyorum. Ama henüz daha altılı masada böyle bir paylaşımın yapılmadığı, hükümetin nasıl oluşacağına ilişkin bir değerlendirme yapılmadığı, kimin başkan adayı olacağının henüz belli olmadığı, cumhurbaşkanı yardımcılarının nasıl tespit edileceğinin yönteminin henüz belli olmadığı bir süreçte böyle bir açıklama gerçekten talihsiz olmuş. Hele hele siyasi muarızlarımızın sürekli altılı masa ila HDP ile ilişkilendirmeye çalıştıkları süreçte Gürsel bey hangi saiklerle bu ifadeyi kullandığını bence açık açık ifade etmek durumunda.” şeklinde konuştu.

"Çözüm süreci HDP'ye meşruiyet kazandırdı"

Parlak, HDP’nin oyları altılar yediler civarındayken tek başına seçime giremediğini ve bağımsız adaylarla sandıkta yarıştığını hatırlattı.

“Çözüm süreci, o süreçte hükümetin HDP ile olan ilişkileri HDP’ ye bir meşruiyet kazandırdı” diyen Parlak,  batıda HDP’ ye oy vermeyi hiç düşünmeyen bazı seçmenlerin de bu sürecin bir çözüm olacağı inancıyla da HDP ye oy vermeye başladıklarına işaret etti.

"HDP çözüm süreci sayesinde yüzde 12'lere ulaştı"

 Parlak, Ak Parti’nin yürüttüğü çözüm süreci sayesinde  HDP’nin yüzde 11-12’lik oy potansiyeline sahip hale geldiğine dikkati çekti.

“Maalesef Türkiye’de Kürt sorunu endüstrisi oluşturuldu.” diyen Parlak, “Kürt sorunu üzerinden politik avantajlar sağlamaya dönük hamleler yapılmaya başlandı bunu HDP de yapıyor bunu HDP seçmenlerinden oy almak isteyen diğer siyasi partiler de maalesef bu yöntemlerle bazı siyasi çıkışlar siyasi uygulamalar yapmaya devam ediyor. Yani herkes bu endüstriden pay almaya çalışıyor” değerlendirmesinde bulundu.

" Kritik bir süreçte bir kervan yürütmeye gayret ediyoruz"

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Adnan Talip Parlak şöyle devam etti:

“Millet bıktı aslında  bu işlerden biraz. Yani sadece biz değil. Yani böyle reaksiyoner siyaset anlayışından. Yani bir aksiyona karşı sürekli bir reaksiyon üzerinden bir siyaset  planlama işinden aslında millet bıktı ya. Yani Gürsel bey böyle bir fikir beyan etmiştir siz buna katılmadığınızı söylersiniz. Masada bu işin muhataplarına bunun doğru olmadığını ifade edersiniz. Kritik bir süreçte bir kervan yürütmeye gayret ediyoruz."

"6'lı masadaki huzuru ve uyumu çok fazla bozacağı kanaatinde değilim"

"Hem bu açıklamayı yapan hem bu açıklamaya karşı açıklama yapanlar açısından dikkat edilmesi gereken bir süreç olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu konunun masadaki huzuru ve uyumu çok fazla bozacağı kanaatinde değilim. Giderilmeyecek ortadan kaldırılmayacak, geri dönülmeyecek bir durum ve açıklama değildir diye düşünüyorum”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1758751/adnan-talip-parlak-gursel-tekinin-sozlerini-degerlendirdi-boyle-bir-surecte-gercekten-talihsiz-olmus
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.