Tanju Özcan: İmamoğlu da Yavaş da kazanır

Ekmeleddin İhsanoğlu ve Abdullah Gül'ün adaylığı ile ilgili olarak "devşirme" tanımında bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,
Büşra Ünal
|
26 Eylül 2022, Pazartesi - 21:34
Tanju Özcan: İmamoğlu da Yavaş da kazanır

Tv100'de Gürkan Hacır'ın moderatörlüğünde, Taksim Meydanı programının canlı yayın konuğu olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Yeni Akit gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'in sorularını yanıtladı.

Türk belediye başkanlarının büyükelçilerle görüşmesine ilişkin soruyu cevaplayan Tanju Özcan, ABD Ankara Büyükelçisinin kendisiyle de görüşmek istediğini ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik saygısız sözleri sebebiyle "önce özür dile" diyerek görüşmeyi reddettiğini belirterek, "Erdoğan bizim mahallenin çocuğudur ve mahallemizin çocuğunu başka mahallenin çocuklarına dövdürtmeyiz." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın büyükelçilerle ne konuştuklarını bilmediğini söyleyen Tanju Özcan, "Şehrin sorunlarını büyükelçilerle konuşuyorlarsa sorun yok ama 6'lı masaya baskı yaptırmak istiyorlarsa... Toplumun bir kısmında böyle bir hassasiyet var. Böyle bir durumda 6'lı masanın adayı Amerika'nın adayı olmuş olur ve karşı dururum" diye konuştu.

CHP'de çifte standart var

Atatürk'e kefere diyene, Atatürk'e Mustafa Kemal diyene, HDP'ye bakanlık dağıtana CHP yönetimi tarafından hiçbir şekilde disiplin cezası uygulanmadığını söyleyen Özcan, CHP'de çifte standart uygulandığını savunarak, "Canan Kaftancıoğlu, Mehmet Bekaroğlu, Gürsel Tekin istediğini söyleyecek. Ben Erdoğan'ı yenerim dediğim için geçici ihraç ile karşı karşıya kalıyorum. Burada bir çifte standart var." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ı yenerim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin en vasıfsız iki yöneciticisinden biri olduğunu ileri süren Tanju Özcan, "Üniversite mezunu olup olmadığı tartışmalı. Erdoğan'ın benden daha akıllı olduğunu düşünmüyorum. Erdoğan bu ülkeyi 20 yıldır yönetiyorsa ben bu ülkeyi çok daha iyi yönetirim. 100 bin imzayı toplayıp aday olmak isterim. Ben de Erdoğan'ın değişmesini istiyorum. Ekmeleddin İhsanoğlu ve Abdullah Gül gibi devşirme adaylarla bunun olmayacağını gördük. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa desteklerim ama sıkıntılı bir aday olursa ben de aday olurum. Bolu'dan hiç cumhurbaşkanı adayı çıkmamış. Hemşehrilerim bana destek verir ama il olarak değerlendirmemek lazım." şeklinde konuştu.

Hacı Yakışıklı'nın "CHP'nin adayı Kılıçdaroğlu olursa onun için oy toplar mısınız? Gittiğiniz yerde size 'Kılıçdaroğlu seni ihraç etmek istedi, ona nasıl oy vereyim' derse ne diyeceksiniz" sorusuna ise Özcan gülümseyerek, "Bu sorunun cevabını düşüneceğim." karşılığını verdi.

"Erdoğan'ın karşısında kimi kuvvetli görürsem onun yanında yer alacağım." diyen Tanju Özcan, şunları söyledi:

"Devlet faşizmini iliğine kadar hisseden bir belediye başkanıyım. Süleyman Soylu o kadar müfettiş göndereceğine bir kez de kendisi buyursun gelsin, baksın. Biz hırsızlık yapmıyoruz, çalıp çırpmıyoruz. Yandaş müteahhitlere ihale vermeye çalışmıyoruz ya da müteahhhit ayrımı yapmıyoruz."

CHP yönetiminin hakkındaki karaından en çok da HDP'lilerin mutlu olduğunu söyleyen Özcan, "HDP kendi tabanından o kadar uzaklaşmış ki, HDP tabanı sığınmacıların bir an önce ülkelerine gönderilmesi gerektiğini düşünüyor." dedi.

"Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine kim aday olabilir?" sorusuna ise Tanju Özcan, "Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş'ın aday olması durumunda her ikisinin de seçimi net bir şekilde kazanacağını görüyorum" cevabını verdi.

Tv100 tarafından Twitter üzerinden oluşturulan ve "Tanju Özcan'a haksızlık mı yapıldı?" anketinden de "Evet" cevabı çıktı. Anket açıldıktan 1 dakika sonra katılımcıların yüzde 77'sinin Tanju Özcan'a haksızlık yapıldığını savunduğu görüldü. İlerleyen dakikalarda ise ankette yüzde 80'nin üzerinde "Evet" çıktı.


Öte yandan Barış Yarkadaş'ın, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini ancak Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının netleşmesi sebebiyle geri çekildiğini söylemesi dikkat çekti.

Tanju Özcan da Avrupa'da adayların en az 1 yıl önce açıklandığını hatırlatarak, 6'lı masanın adayının açıklanmasında çok geç kalındığını, açıklanan adayın Muharrem İnce'nin durumuna düşeceğini söyledi. Tanju Özcan, Muharrem İnce'nin adaylığı açıklanacağı günlere kadar aday olup olmayacağına dair hiçbir bilgisinin olmadığını kaydetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1801590/tanju-ozcan-imamoglu-da-yavas-da-kazanir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.