Tanju Özcan: Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu seçimi kazanır

​CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olması halinde seçimi yüzde 100 kazanacağını belirtti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istemediğini söyleyen Özcan "İllaki aday olacağım diyorsa ona da oy veririm" dedi.
Ankara Masası
|
01 Nisan 2022, Cuma - 10:28
Tanju Özcan: Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu seçimi kazanır

Haber Global'de Siyaset Özel programına konuk olan  CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istemeyeceğini ifade eden Tanju Özcan, "Sayın Mansur Bey, Sayın İmamoğlu. İkisinin de kazanma şansı yüzde 100" dedi.

"Kılıçdaroğlu'nun şansı yok demiyorum"

Özcan şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Genel Başkan ile ilgili yorum yapmayayım ama Sayın Mansur Bey, Sayın İmamoğlu. İkisinin de kazanma şansı yüzde 100. Yüzde 100 kazanma şansı olan, elimizde böyle değerler varken niye yüzde 51 kazanma şansı olanı çıkarırsınız?

Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nun aday olacağını düşünmüyorum. Çünkü defalarca genel başkanlar aday olmamalı dedi. Sayın genel başkanın o sözünü yiyip aday olacağını düşünmüyorum. Defalarca demedi mi genel başkanlar aday olmamalı diye... Bugün ayrı yarın ayrı konuşan biri değil ki.

6 parti odak aday gösterecek mi belli değil, henüz netleşmedi. Hepsi de parlamenter sisteme dönüşten söz ediyor. Genel başkanlar parlamenter sistemin doğal başbakan adayıdır. Hem tarafsız bir cumhurbaşkanından bahsedeceksiniz, hem de parti genel başkanlarının aday olmasından.

Ben Sayın genel başkanın aday olmasını istemem ama illaki aday olacağım diyorsa ona da oy veririm. Kılıçdaroğlu'nun kazanma şansı yok demiyorum ama kazanma şansları daha yüksek arkadaşlarımız varken...

Kılıçdaroğlu seviliyor, yönetebileceğine de inanıyorum ama yönetmekle seçilmek arasında fark var. O yüzden seçilme ihtimali en yüksek olanın milletin beğenisine sunulmasını istiyorum."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1400689/tanju-ozcan-mansur-yavas-ve-ekrem-imamoglu-secimi-kazanir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.