Hulusi Akar: "Alçakların bu saldırıları Suriye’de organize ettiği bilgisine sahibiz"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mersin'de polisevine yönelik terör saldırısına ilişkin, "Mehmetçik karşısında Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde duramayan hain teröristlerin, alçakların bu saldırıları Suriye’de organize ettiği bilgisine sahibiz. Yeri ve zamanı geldiğinde bu saldırıları yapanların altyapısına, üstyapısına bunlara mutlaka gereği yapılacaktır." dedi.
Ersin Küçükbarak
|
28 Eylül 2022, Çarşamba - 10:42
Hulusi Akar: "Alçakların bu saldırıları Suriye’de organize ettiği bilgisine sahibiz"

Milli Savunma Bakanı Akar,  Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Akar, Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevine gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan kahraman polise Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileklerini iletti.

" Yeri ve zamanı geldiğinde bu saldırıları yapanların altyapısına, üstyapısına mutlaka gereği yapılacaktır"

Akar, "Mehmetçik karşısında Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde duramayan hain teröristlerin, alçakların bu saldırıları Suriye’de organize ettiği bilgisine sahibiz. Yeri ve zamanı geldiğinde bu saldırıları yapanların altyapısına, üstyapısına, bunlara mutlaka gereği yapılacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu.

"(Yunanistan) O oldubittilere, dayatmalara asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz"

Akar, son dönemde artan Yunanistan provokasyonlarına da değindi.

Akar, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu oldubittilere, dayatmalara asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Hadi coğrafi ve ilmi gerçeklerden bihaberler, onu anladık. Bu ikiyüzlüler, tarihten de hiç ibret almıyorlar. 100 yıl önce bir macera hevesiyle evlatlarını bu topraklara gönderip de akıbetlerinin ne olduğunu, bazı macera heveslilerinin darağacında son nefeslerini verdiğini belki unutmuş olabilirler ama biz, iyi komşuluk adına yine de hatırlatalım. Bu işin ciddiyetinin farkına varın. Yanlış yolda ilerlemekten vazgeçin. Felakete davetiye çıkaracak provokasyonlardan uzak durun. Başkalarının ipiyle kuyuya inmeyin. Aklıselim sahibi Yunanlara bir kez daha samimi çağrımız; aramızdaki sorunların uluslararası hukuka uygun olarak barışçıl yöntemlerle, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde ve karşılıklı diyalog yoluyla çözülebilmesi için diyalog masasına gelmesidir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1804205/hulusi-akar-alcaklarin-bu-saldirilari-suriyede-organize-ettigi-bilgisine-sahibiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.