Kılıçdaroğlu'ndan "Dilşah Ercan" açıklaması

Mersin'de Tece Polisevi'ne saldırı düzenleyenlerden PKK'lı terörist Dilşah Ercan'ın CHP tarafından hazırlanan tutuklu gazeteciler listesinde yer aldığı bilgisi CHP'yi zor durumda bırakmıştı. Kılıçdaroğlu, "Tüm 2 gündür yalan söylediniz" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu'yu eleştirdi.
Büşra Ünal
|
29 Eylül 2022, Perşembe - 22:54
Kılıçdaroğlu'ndan "Dilşah Ercan" açıklaması

Mersin'de bir polis memurunun şehit olduğu saldırının faillerinden terörist Dilşah Ercan'ın bölücü terör örgütü PKK adına faaliyet gösterdiği belirlenmişti. Teröristin, 2013 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nin hazırladığı tutuklu gazeteciler raporunda olduğu ortaya çıkmıştı.

Dün de CNN Türk - Kanal D ortak yayınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, polisevine yönelik terör saldırısına ilişkin konuşmuştu.

CHP'nin Tutuklu Gazeteciler Raporu'na yönelik "Türkiye'ye kara çalmak için hazırladıkları uydurma raporda savundukları, bu teröristler." ifadesini kullanın Erdoğan, "CHP bir mili güvenlik sorunudur. İnternet sitelerinde 'tutuklu gazeteci' diye gösterdikleri raporu hala gezdiriyorlar, demek ki teröristin arkasındalar." demişti.

Kılıçdaroğlu: Yalan söylediniz

Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İki gündür kirli propaganda yürüten Erdoğan ve yaveri fotoroman Süleyman… Öldürülen teröristin DNA raporuna rağmen, tam 2 gündür yalan söylediniz, havuz medyanız manşetler attı. Oysa ben ne dolaplar çevirdiğinizi iki gündür biliyorum. Bile bile yalan söylediniz." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1808217/kilicdaroglundan-dilsah-ercan-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.