Rusya Merkez Bankası başkanından gizli Türkiye ziyareti

Türkiye'nin özel ve kamu bankalarının Rusya’nın yerel ödeme sistemi MİR’dan çıkmasının ardından çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina'nın gizlice Türkiye'ye geldiğini öne sürüldü.
Onur Çetinkaya
|
29 Eylül 2022, Perşembe - 10:01
Rusya Merkez Bankası başkanından gizli Türkiye ziyareti

Türk özel bankalarının ardından kamu bankaları da Rusya'nın ödeme sistemi Mir'den çıkıldığını duyurdu. Konuya ilişkin Rusya'dan yeni açıklama geldi.

Açıklamada, "Bu kararın emsali görülmemiş bir ABD baskısı altında alındığı açık" denildi.

Nabiullina gizlice Türkiye'ye geldi

Tüm bunlar yaşanırken Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina’nın gizlice Türkiye’ye gelip bir dizi görüşme yaptığı ortaya çıktı.

Dünya gazetesi yazarı Kerim Ülker'in iddiasına göre Türkiye'ye ziyarette bulunan Nabiullina'nın görüşmelerden istediği sonucu alamadığını belirtti.

Ülker yazısında, "Sessiz sedasız tabir-i caiz ise gizlice yapılan bu ziyaretin aktörleri ise Rus finans sisteminin tepe isimleriydi. Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina’nın da aralarında bulunduğu bir Rus heyeti önce Ankara’ya ardından da İstanbul’a geldi. Edindiğim bilgilere göre Nabiullina, Türk bankalarının yöneticileriyle görüştü. Ödeme sistemleri konusunda çalışmalar yürütmeye çalıştı. Ancak sonuç beklediği gibi olmadı. Hatta ziyareti sürecinde tarihi yarımadaya da giden Nabiullina, Rusya’da oldukça popüler olan ünlü bir restoranda da İstanbul’da yaşayan Rus vatandaşlarıyla da görüştü." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1807065/rusya-merkez-bankasi-baskanindan-gizli-turkiye-ziyareti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.