"Türkiye'nin yaptığını yapın"

Ankara Masası
|
11 Nisan 2020, Cumartesi - 13:14
"Türkiye'nin yaptığını yapın"

Ruslar, Türkiye'nin ücretsiz maske dağıtımını örnek göstererek, kendi ülkelerinden de aynı uygulamayı yapmasını istiyor.

146 milyon nüfuslu Rusya’da, Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbir ve uygulamalar tartışılmaya başlandı. Salgının ülkedeki merkezi olan Başkent Moskova’da yaşayan vatandaşlar, koruyucu maske bulamamaktan şikayetçi olduklarını belirttiler.

TRTHaber'in haberine göre, eczanelerde maske bulamayan Ruslar, sosyal medyada Türkiye'yi örnek gösterip aynı uygulamayı kendi yönetimlerinden de beklediklerini dile getiriyorlar.

PARAN VARSA ALIRSIN

Rus basını Türkiye'de maske satışının yasaklandığını ve ücretsiz dağıtılmaya başlandığını duyurdu. Konu, sosyal medyada yankı uyandırdı. Ülke genelinde parayla dahi maske bulunmamasına, halk tepki gösterildi.

Sosyal medyada, "Türkiye vatandaşlarına tıbbi maskeyi ücretsiz dağıtıyor, biz rüyamızda görürüz" mesajı paylaşıldı. Bazıları ise, iki ülkedeki maske yasaklarını kıyasladı.

"Türkiye’de maske satışı yasaklandı, Rusya’da da yasak. Tek bir farkla, Türkiye ücretsiz dağıtacak, Rusya'da ise parası olana satılacak..."

50 YIL ÖNCEKİ MASKELER DAĞITILDI

Moskova yönetimi hastane şartları ve tıbbi ekipman yetersizliği konusunda da ağır şekilde eleştiriliyor. Saratov bölgesinde 50 yıl önce Sovyetler Birliği zamanında üretilen maskelerin işçilere dağıtılması tepki çekti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/4758/turkiyenin-yaptigini-yapin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.