Kiraladığı evleri yüksek fiyattan başkalarına kiraya veren uyanık emlakçı yakayı ele verdi

İstanbul'da bir emlakçı, aynı bölgede 23 ayrı ev kiralayarak daha yüksek fiyata başkalarına kiraladı. Emlakçı Ahmet Erduran 1300 liraya kiraladığı evi İranlı bir aileye 4000 liraya kiraya verdi.
Ersin Küçükbarak
|
30 Eylül 2022, Cuma - 10:23
Kiraladığı evleri yüksek fiyattan başkalarına kiraya veren uyanık emlakçı yakayı ele verdi

İstanbul’da yükselen kiralar fırsatçıları harekete geçirdi.

Bir emlakçı, aynı bölgede 23 ayrı ev kiralayarak daha yüksek fiyata başkalarına kiraladı.

Kiraladığı evde bir gün bile oturmadı

Evini fırsatçı emlakçıya kiralayanlardan birisi de gazeteci Hülya Eymür oldu. Eymür, 7 Ekim 2019'da Şişli Fulya'daki apartman dairesini "tek başına yaşayacağını" belirten Ahmet Erduran'a kiraladı. 

 Ancak apartmandaki komşular evi kiralayan kişinin bir gün bile evde oturmadığı ve yabancıların eve girip çıktığı gerekçesiyle Eymür'e şikayetçi oldu.   

Kiracı olduğu halde İranlı kadın ile kira sözleşmesi yapmış

Kiracısı Ahmet Erduran'ı arayan Eymür, "Evde kalanlar akrabam. Yabancı uyruklu olanlar da akrabalarımın arkadaşları. Evi kimseye kiralamadım. Apartmandakiler yalan söylüyor" yanıtını aldı. 

Bunun üzerine Hülya Eymür, evine giderek durumu araştırdı. Ancak kapıyı kiracısı Erduran değil  İran uyruklu N.J. adlı bir kadın açtı. İranlı kadın, "24 Şubat 2022'den beri burada oturuyorum. 4000 TL kira veriyorum" diyerek yaptığı sözleşmeyi gösterdi. Eymür, sözleşmede evi kiralayanın da kendi kiracısı Ahmet Erduran olduğunu gördü.

Kiraladığı 23 evi daha yüksek fiyattan kiraya vermiş

Kiracısıyla ilgili araştırma yapan Eymür Erduran'ın emlakçı olduğunu ve çevrede birçok evi bu şekilde kendi adına kiralayarak daha yüksek bedellerle yabancı uyruklu kişilere kiraya verdiğini öğrendi. Eymür, "Kiracımın Şişli semtinde üzerine kayıtlı toplam 23 adet elektrik ve su aboneliği kayıtlı olduğunu öğrendim. Kiraladığı evleri, kiraya vererek haksız kazanç elde ediyor. Bu şekilde 22 kişiyi daha dolandırmış" dedi.

Yüksek para teklifini kabul etmeyen ev sahibini tehdit etti

Ev sahibi Hülya Eymür, kiracısının 'evi başkalarına kiraya verebileceğine' dair kağıt imzalamasını istediğini, buna karşılık daha yüksek kira ödemeyi teklif ettiğini söyledi. 

Erduran'ın 'Ben buradan ayda 1500-2000 lira kazansam bana yeter, anlaşalım' dediğini anlatan Eymür, " Kabul etmeyip kendisini dava etmem halinde 'başıma bela açacağını' belirterek beni tehdit etti. Evimin hiç tanımadığım insanlar tarafından yasa dışı işler için kullanıldığı, hakaret ve tehditlere maruz kaldığım gerekçesi ile de savcılığa suç duyurusunda bulundum." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1808626/kiraladigi-evleri-yuksek-fiyattan-baskalarina-kiraya-veren-uyanik-emlakci-yakayi-ele-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.