Cumhurbaşkanı Erdoğan aşı için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yerli Aşıyı 2021'de piyasaya sürmeyi planlıyoruz. Denen aşıları önümüzdeki aylarda hizmete sunacağız" dedi.
Ankara Masası
|
21 Eylül 2020, Pazartesi - 19:14
Cumhurbaşkanı Erdoğan aşı için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüsle mücadelede yeni bir aşama olan aşı için tarih verdi.

Erdoğan, yerli aşının 2021'de piyasada olacağını söylerken, şuanda denemeleri süren diğer aşıların önümüzdeki aylarda vatandaşın hizmetine sunulacağını belirtti.

Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Bizim inancımızda tedbirsiz tevekkül olmaz. Elbette bu salgın ilanihaye devam edecek değildir. Tarihteki büyük salgınların ortalama 2 yıl sürdüğünü biliyoruz. 1 yılda Asya'dan Amerika, Afrika, Avrupa'ya dünyanın tamamını etkisi altına almıştır. Türkiye hem tedbirler hem hastalara verilen hizmetler bakımından küresel çapta örnek gösterilen ülkeler arasında yer almıştır.

Bunun gerisinde geçtiğimiz 18 yılda hastane binasından, yatak sayısına, teşhis ve tedavi cihazlarından insan gücüne kadar sağlık sisteminde gerçekleştirdiğimiz büyük değişim vardır. Yatırımlarımızın önemine salgın döneminde çok daha iyi anlıyoruz. Ülkemize kazandırdığımız yüksek kapasiteli sağlık kurumları sayesinde krizi rahatlıkla yönettik. Aşı çalışmalarında dünyadaki gelişmelerini yakından takip ediyor, kendi aşı çalışmalarımızda hızla ilerliyoruz. Halen ikisinde hayvan deneyleri başarıyla tamamlandı. İnşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında bu aşıyı milletimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz.

Ülkemizin her köşesine ulaşan yatırımlarımızın önemini salgın döneminde çok iyi anladık. Önlemlerimiz sayesinde krizi çok rahat yönettik. Yerli aşımızı üretmek için hızla çalışmaya devam ediyoruz. Halen süren 8 aşı çalışmasından 2'sinde hayvan deneyleri tamamlandı. İnşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında bu aşıları milletimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/180991/cumhurbaskani-erdogan-asi-icin-tarih-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.