Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) suya indirimi ilanlarla Ankaralı’ya şikayet etti

Ankara’da, Ak Parti ve MHP oylarıyla suya indirim mahkemelik oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi de indirimi dayanaksız ve haksız olduğu gerekçesiyle halka şikayet etti.
Ersin Küçükbarak
|
14 Ekim 2022, Cuma - 15:11
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) suya indirimi ilanlarla Ankaralı’ya şikayet etti

CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ak Parti ve MHP oylarıyla ABB Meclisi’nde kabul edilen suya yüzde 50 indirim kararını veto etti.

Bunun üzerine Ak Parti ve MHP ikinci kez Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşıdıkları teklifi yeniden kabul etti.

Bu kez Yavaş, konuyu mahkemeye taşıdı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, elektriğe ve maaşlara gelen zamlar sonrası ASKİ’nin sadece bu 2 kalemdeki maliyetinin 2,3 milyar lirayı bulduğuna işaret etti.

Oysa suyun satışından elde edilen gelirin 1,8 milyar lirada kalacağına dikkat çeken ABB, indirim kararını “ASKİ’nin iflasının ilanı” olarak niteledi.

ABB, her şeye zam geldiğine ve Ak partili Belediyelerde suya indirim bir yana zam yapıldığına işaret ederek Ankara’daki indirim kararının haksız ve dayanaksız olduğunu vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi son olarak eleştirilerini başkentteki panolara taşıdı.

Mansur Yavaş Yönetimi, indirimi halka şikayet etti.

Bilboardlara asılan afişlerde “Ankara’yı susuz bırakacaklar. Her şeye zam yapılıyor, maliyetler artıyor ama Meclis çoğunluğuyla su fiyatları indiriliyor. Amaç belediyeyi çalışamaz hale getirmek, engellemek” ifadelerine yer verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1836479/ankara-buyuksehir-belediyesi-abb-suya-indirimi-ilanlarla-ankaraliya-sikayet-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
KORAY SERCAN KURU
14 Ekim 2022, 16:00
yavaşın yanındayız sular kesilirse akp den biliriz