Hasan Karal: AK Parti'nin içi hainlerle doldu

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal, AK Parti'den ayrıldıklarını için eleştirenlere "Bir partiden başka bir partiye geçmek hainlikle vasıflandırılıyor. AK Parti’nin içini hainlerle dolu o zaman" diye konuştu.
Ankara Masası
|
14 Ekim 2022, Cuma - 15:48
Hasan Karal: AK Parti'nin içi hainlerle doldu

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Karal, mecliste kabul edilen Dezenformasyon Yasası'nın cuma hutbesinde yer almasını eleştirdi.

AK Parti'nin kuruluş ilkelerinden birinin 'dini siyasallaştırmamak' olduğunu hatırlatan Karal "  Toplumun en hassas olduğu konularda bile, camiler kullanılmaya başlandı." dedi.

AK Parti'de bir savrulma olduğunu iddia eden Karal "Ben AK Parti’nin kurucularındanım. Biz daha çok özgürlük diye bu partiyi kurduk. Ben görüşlerim nedeniyle 5 yıl yargılandım. Şimdi AK Parti en büyük muhalefeti kendi kuruluş ilkelerine yapıyor. Kuruluş ilkeleri orada duruyor. Öyle yasalar getiriliyor ki, seçim dönemine yakın şaşırıyorum. Ak Parti eski siyasi anlayışından uzaklaştı." diye konuştu.

"AK Parti’nin içini hainlerle dolu"

Karal, parti değiştirenlerin bile hainlikle suçlandığına dikkat çekerek "Bir partiden başka bir partiye geçmek hainlikse vasıflandırılıyorsa, AK Parti’nin içini hainlerle dolu o zaman. Bugün AK Parti  kendi aslanlarını kedilere boğdurmaya devam ediyor. Düne kadar AK Parti’ye bütün hakareti yapan, Tayyip beye her türlü ağza alınmayacak sözleri sarf edenlerin hepsi, birer birer AK Parti’ye alınıyor şu anda." şeklinde konuştu.

AK Parti içerisinde, yaşananlar ve getirilen yasalardan rahatsız olanların olduğunu ifade eden Karal, ancak parti içerisinde muhalefet yapamadıklarını öne sürdü.

"Ülkemizde yüzde 99 Müslüman tanımı yok artık"

Devleti yönetenlerin ve kurumlarının vatandaşı verilerle yanılttığını vurgulayan Karal "Devlet hem aldanan hem aldatan durumunda. Veriler açıklanıyor ama millet inanıyor mu? Devlet aldatan durumuna düşmüyor mu? Önce devlet dürüst olmalı, halk iktidara inancını kaybetti." dedi.

Yürütülen politikalar nedeniyle deizmin arttığını da ileri süren Karal şunları söyledi:

Ülkemizde deizm artırıyor. Ülkemizde yüzde 99 Müslüman tanımı yok artık. Söylediklerine inanmayanlar 'Müslümanlar bunlarsa ben bunlardan değilim' diyen gençlerin sayısı artıyor. İktidarın politikaları gençleri umutsuzluğa sürüklüyor. İmam hatip gençliği içinde yüzde 25 deizmli var.

Karal, 2019 yerel seçimlerinde yaptığı kamuoyu yoklamasında Ankara'nın kaybedileceği uyarısında bulunduğu ancak AK Parti yönetimindekilerin uyarılarını dikkat almadığını aktardı.

İktidarın siyasi partilere baskılar uyguladığını ifade eden Hasan Karal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize'ye alınmadığı anısı anlattı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1836677/hasan-karal-ak-partinin-ici-hainlerle-doldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.