ABB Meclis Başkanvekili Fatih Ünal: “Su fiyatlarını makul seviyeye çektik, ciddi bir indirim yok”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, Mansur Yavaş göreve geldiğinde ilk kademede 5 lira olan suyun metreküp fiyatının 12,5 liraya yükseldiğini belirterek, “Şu an yüzde 50 indirimle 10 liraya geliyor zaten, kademe artışlarına baktığımızda 30 metreküp, 18-19’dan 9-10 liraya iniyor. 12.50 dediğimiz de 6.5-7 liraya iniyor. Ortalamaya baktığımızda 8.5-9 liraya geliyor. Biz makul bir seviyeye çektik aslında” dedi.
Hande Akyol
|
14 Ekim 2022, Cuma - 18:04
ABB Meclis Başkanvekili Fatih Ünal: “Su fiyatlarını makul seviyeye çektik, ciddi bir indirim yok”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Fatih Ünal Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Ünal, ABB Meclisi’nde yaşanan su fiyatı tartışmaları üzerine açıklamalarda bulundu. Ankara halkından su fiyatlarıyla ilgili talepler geldiğini belirten Ünal, “Su faturası çok fahiş geliyor diye talepler geldi. Biz de bu taleplerin üzerine arkadaşlarımızla konuştuk, değerlendirme yaptık. Makul bir seviyeye çekelim diyerek teklif verdik.” şeklinde konuştu.

Fatih Ünal şunları dile getirdi:

“Biz de makule çekmek istiyoruz”

"Bakın, Kahramanmaraş’ın sunduğu suyun miktarı, faturası tüm birimlerde 6 lira. Tüm tüketim miktarlarında 6 lira, kademe yok orada. Bizdekinde ilk kademede 12.47 lira, sonrakinde 17.52 lira. Ve ÜFE oranlarınca her ay bu artıyor. İlk 5 ile başlamıştık. Kademeli tarifeye 1,5 sene önce geçmiştik ve 5 lirayla başlamıştık ve şu an 12.5 lira, yani 13’e gelmiş. 15 metreküpü 18’e geliyor. Yani Kahramanmaraş’ınki 6 lira, şimdi arkadaşlarımız hani teklif ettik de indirmediler dedi ya, 6 lira. Makul zaten, biz de makule çekmek istiyoruz.  Şu an yüzde 50 indirimle 10 liraya geliyor zaten, kademe artışlarına baktığımızda 30 metreküp, 18-19’dan 9-10 liraya iniyor. 12.50 dediğimiz de 6.5-7 liraya iniyor. Ortalamaya baktığımızda 8.5-9 liraya geliyor. Biz makul bir seviyeye çektik aslında, yoksa ciddi bir indirim yok. Makul seviye, Kahramanmaraş’ınkini bile daha bulmamış."

"İflas ettik diyorlar ya nerede bu para?"

ABB Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, ASKİ iflas eder şeklindeki uyarılara da tepki gösterdi.

Ünal şöyle devam etti:
"Nerede bu para? Hadi ben soruyorum, bugün iflas ettik diyorlar ya nerede bu para? İşçilere vermiyorsun, ciddi olarak yatırım yapmıyorsun, 58 km metro yapacağım demiştin, söz vermiştin. 58 istemiyorum, 1 km metro açtın mı, 3,5 yılda 1 km? Yok, inşaata başladın mı, kazı kazdın mı? 4 yıl geçti ya. Yok algı yapmaktan başka yaptıkları bir şey yok. Ben şunu göstereyim, şeffaf belediyecilik, 1.4 milyar tasarruf ettik. Bu eskisi ve billboardlara çıktılar bununla ilgili. Nerede bu paralar, tasarruf ettiğin para nerede? Soruyorum ben Mansur beye, bunun izahını da yapmıyor. Şimdi meclise gelmiyor, mecliste izah etmiyor, büyükşehir meclis üyelerinin bilgisi yok. Bilgimiz yok. Ne yapıyorsunuz bu parayı? Metro yapmıyorsanız, yeni yollar açmıyorsanız, parklara bakmıyorsanız, ağaçları kurutuyorsanız, işçi alımı yapıyorsanız, ne yapıyorsunuz siz? Personele gidiyor demiyorum ama 20 binin üzerinde yeni işçi aldınız, bu işçileri siz nasıl istihdam ediyorsunuz, nerede istihdam ediyorsunuz? Ve üstüne üstlük para da veremiyorlar. 10 aydır ciddi bir maaş sıkıntısı ve mağduriyeti var. Bize geliyor, her gün geliyor, bunları görüyoruz maalesef. Maliyetler diyorlar da ben maliyetlere inanmıyorum. Bizi ASKİ ikna edecek. Maliyetlerle ilgili, hakiki maliyetleri ortaya çıkartacak. İşçiyle ilgili gerekirse, eğer fazla işçi alıyorsanız onların da gerekirse görevlerine son vereceksiniz.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1836957/abb-meclis-baskanvekili-fatih-unal-su-fiyatlarini-makul-seviyeye-cektik-ciddi-bir-indirim-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.