Mansur Yavaş’a yoğun diplomatik ilgi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, Ankara’nın Başkent ilan edilişinin 99’uncu yılı için verdiği davete diplomatik temsilciler yoğun ilgi gösterdi.
Onur Çetinkaya
|
16 Ekim 2022, Pazar - 14:38
Mansur Yavaş’a yoğun diplomatik ilgi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’nın Başkent ilan edilişinin 99’uncu yılı için davet verdi.

Diplomatik yoğunluk yaşandı

Davette yer alan gazeteci Murat Yetkin ise gecede Mansur Yavaş'a yönelik diplomatik ilgiye dikkat çekti.

Mansur Yavaş’ın davetine 51 ülkenin Büyükelçisi ve çok sayıda Büyükelçilik Müsteşarı katıldı. Toplamda diplomatik temsil sayısı 74 ülkeyi buldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde altlı masa adayının kim olacağı hale belirsizliğini korurken Gazete Yetkin, yabancı diplomatların merak ettiği konuların başında ise Mansur Yavaş’ın adaylığı olduğunu söyledi.

Öte yandan Davete CHP ve İYİ Parti milletvekilleri Genel Başkan Yardımcıları düzeyinde yoğun ilgi gösterirken Yavaş daveti,  Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı  Melih Gökçek döneminde Ankaraspor lokali olarak kullandırılan Büyükşehir Belediye Başkanlığının Çankaya, Kızılay’daki resmi konutunda verdi. 

ABB Başkanı Yavaş davetin sonunda Ankara Valisi Vasip Şahin ve Çankaya Belediye başkanı Alper Taşdelen ile birlikte bir grup konukla daha çok Ankara projeleri üzerine sohbet etti.







http://www.ankaramasasi.com/haber/1840012/mansur-yavasa-yogun-diplomatik-ilgi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.