Murat Kurum: Taksitler sabit kalacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İlk Evim Arsa projesine başvurular 331 bine ulaştı. Konut projesine başvuranlar arsaya da başvurabilirler. İkisi de çıkarsa birini tercih etmek durumundalar. Arsalarda taksitlerde fiyat artışı olmayacak. Taksitler sabit olacak" dedi.
Ankara Masası
|
18 Ekim 2022, Salı - 10:47
Murat Kurum: Taksitler sabit kalacak

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TRT Haber yayınına konuk oldu. 

Sosyal konut projesiyle ilgili merak edilen soruları yanıtlayan Bakan Kurum, arsada taksitlerin sabit kalacağını açıkladı.

Kurum "İlk Evim Arsa projesine başvurular 331 bine ulaştı. Konut projesine başvuranlar arsaya da başvurabilirler. İkisi de çıkarsa birini tercih etmek durumundalar. Arsalarda taksitlerde fiyat artışı olmayacak. Taksitler sabit olacak. Aynı anda başvuran çiftlerden biri müracaat ettikleri bankaya gidip başvurusunu çekmek durumunda. Başvuru ücreti de tarafına iade edilecek." dedi.

Murat Kurum sözlerine şöyle devam etti:

"Teknik ve hukuki destek de vereceğiz"

Müstakil arsalarla alakalı bir imar planı hazırlıyoruz. Burada yapılabilecek konutun özellikleri bu planda belirtiliyor. Vatandaşlar arsalarına, mevzuata uygun bir şekilde ahşap veya çelik kendi isteklerine uygun bir şekilde projelerini hayata geçirebilirler. Ya da vatandaşlarımız arzu ederlerse bizim yöresel mimariye uygun projelerimiz var. 7 bölge için hazırladığımız bu projeleri vatandaşlarımız ücretsiz olarak kullanabilecekler. Bunlara teknik ve hukuki destek de vereceğiz.

"2 yıl içinde inşaatını tamamlamasını öngörüyoruz"

Yaklaşık 330 milyon metrekare arsa çalıştık. Biz altyapıları tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Müstakil arsaların yollarını, suyunu, elektriğini bitireceğiz ve vatandaşlarımıza öyle teslim edeceğiz.

Arsalar teslim edildikten sonra vatandaşımızın 2 yıl içinde inşaatını tamamlamasını öngörüyoruz. Süreçte aksaklıklar yaşanması durumunda vatandaşımıza kolaylık sağlayacağız.

"Bir köprü görevi göreceğiz"

Yapım desteği istenmesi halinde TOKİ’miz onlara gerekli desteği sağlayacak. Biz müteahhit ile vatandaşımız arasında bir köprü görevi göreceğiz. TOKİ çoğunlukla birlikte hareket edecek, çoğunluğun yapım desteği istemesi halinde devreye girilecek

http://www.ankaramasasi.com/haber/1842322/murat-kurum-taksitler-sabit-kalacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.