Erdoğan,"Türkiye artık gelişmiş ülkeler arasındadır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "e-İnsan Programı"nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye'nin artık gelişmiş ülkeler arasında yer aldığını söyledi.
Onur Çetinkaya
|
18 Ekim 2022, Salı - 14:29
Erdoğan,"Türkiye artık gelişmiş ülkeler arasındadır"

Beştepe'deki "e-İnsan Programı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,''Türkiye'nin kalkınmasını sadece yollarda, köprülerde, barajlarda, binalarda aramak eksik bir yaklaşımdır. Asıl büyük kalkınma atılımını, eğitimi öğretimi ile sağlığı ile sporu ile ve diğer tüm unsurları ile insan kaynağımızı geliştirmekte gösterdik" ifadelerini kullandı.

"Türkiye artık gelişmiş ülkeler arasındadır"

Türkiye'nin gelişmiş ülkeler arasında yer aldığının altını çizen Erdoğan, "Üniversite sayımız 76'dan 208'e çıktı. Artık ilmin adeta ulaşamadığı yer bırakmadık. Bazı üniversitelerimizde boş kalan kontenjanlar ile ilgili sorun da çözüldü. Bizim üniversite sayısını artırma sebeplerimizden biri geçmişte en büyük sıkıntılardan olan yükseköğretime ulaşılabilirlik sorunuydu. Dikkatimizi ve kaynaklarımızı eğitim kalitesinin yükseltilmesine veriyoruz." diye konuştu.

Ulusal Staj Programı başladı 

Öğrencilere müjdeli bir haber veren Cumhurbaşkanı yaz staj maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarıldığını ve Ulusal Staj Programı başladığını söyledi. 

Erdoğan, "Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30'una tekabül eden rakamı, 2023'ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz. Özel sektömüzden beklentimiz 150 bin öğrenciye staj imkanı vererek toplamda bu sayıyı 300 bine ulaştırmamıza destek vermelidir. El ele vereceğiz dayanışma içinde olacağız. Ulusal Staj Programı'nın 2023 yılı başvurularını bugün itibarıyla açıyoruz." açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1843138/erdoganturkiye-artik-gelismis-ulkeler-arasindadir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.