Erdoğan'dan beyin göçü açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK ve TÜBA Ödülleri töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ,"Genç beyinlerimizin kendilerini geliştirmesi için yurt dışına çıkmasına karşı değiliz." dedi.
Onur Çetinkaya
|
28 Aralık 2022, Çarşamba - 14:43
Erdoğan'dan beyin göçü açıklaması

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen TÜBİTAK ve TÜBA Ödülleri töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu ve Türkiye Bilimler Akademisi'nin çalışmalarına değindi.

"3 bin 734 araştırma porjesine 1,5 milyardan fazla destek verdik"

Biz siyasi bağımsızlığın teknoloji bağımsızlıktan geçtiğine samimiyetle inanıyoruz diyen Erdoğan," Ödül alsın almasın bilim insanlarımızın tümü ülkemizin müreffeh yarınları için gecesini gündüzüne katıyor. Bilim ve teknoloji Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasında en önemli araç. Son bir yılda 174 üniversiteden 3 bin 734 araştırma porjesine 1,5 milyardan fazla destek verdik." açıklamasını yaptı.

"Genç beyinlerin yurt dışına çıkmasına karşı değiliz"

Beyin göçü ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan,  "Ülkemizde bir kesim ise arkasına önüne bakmadan her konuyu istismar etmekte sınır tanımıyor. Bunlardan biri de beyin göçü meselesidir. Öncelikle genç beyinlerimizin kendilerini geliştirmek için yurt dışına çıkmasına karşı olmadığımızı tam tersine bunu desteklediğimizi belirtmek isterim." ifadelerine yer verdi.

"Bilime yaptığımız yatırımın meyvelerini topluyoruz"

Teknolojiyi geçiştiren insanlara verdiğimiz değer ortadadır, bilime yaptığımız yatırımın meyvelerini topluyoruz diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürpriz bir açıklamada yaptı.

Cumhurbaşkanı," Dünya bizim insansız hava araçlarındaki başarılarımızı manşetlerine taşıyor. Togg banttan indiğinde hepberaber gururlandık, orada 1400 gencimiz çalışıyor. Bu yıl TEKNOFEST'te, Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması finalistlerinden seçtiğimiz 3 öğrenciyi Antarktika Bilim Seferi'ne dahil ediyoruz." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2028518/erdogandan-beyin-gocu-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.