Ankara'da ulaşım krizi çözüme kavuştu! Özel halk otobüsleri sefere başlıyor

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Birliği (TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara, ABB Başkanı Mansur Yavaş'la yaptıkları görüşmede uzlaşmaya vardıklarını, özel halk otobüslerinin tekrar sefere başlayacağını söyledi. Kara, İstanbul modelinin uygulanacağını ifade etti.
Ankara Masası
|
18 Ekim 2022, Salı - 16:15
Ankara'da ulaşım krizi çözüme kavuştu! Özel halk otobüsleri sefere başlıyor

Ankara yine ulaşım krizi çözüme kavuştu.

Akaryakıta üst üste gelen zamlar, Ankara Büyükşehir Belediyesinin(ABB) gelir desteğini kesmesinin ardından hatlardan çekilen özel halk otobüsleri seferlere tekrar başladı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş'la görüştüklerini ifade Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Birliği (TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara "Saat 11 civarında İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker aradı. Yanında Mansur Yavaş'ın olduğunu söyledi. Ankara halkının daha fazla mağdur olmaması için 29 hattaki araçların seferlere devam etmesi gerektiğini illetiler. Mansur Yavaş'ın 3 günlük yurt dışı seyahati var. Yurt dışından döndükten sonra bu işin çözüleceğini kaydettiler" dedi.

Kara, Mansur Yavaş ve Adnan Beker'in sözlerine itimat ederek, esnaf ve kooperatif başkanlarıyla yaptıkları görüşmelerin ardından seferlere devam etme kararı aldıklarını iletti.

Kiralama modeline geçildi

"Bugüne kadar gelir desteği aldık hiçbir işe yaramadı" diyen Kara, İstanbul modeli olan kiralama yöntemine geçileceğini söyledi.

TBMM'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla da görüştüklerini aktaran Kurtuluş Kara, Kılıçdaroğlu'nun 11 büyükşehir belediye başkanına kiralama modeline geçme talimatı vereceğini ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1847910/ankarada-ulasim-krizi-cozume-kavustu-ozel-halk-otobusleri-sefere-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.