Hakan Han Özcan'dan Mansur Yavaş'a TÖHOB tepkisi

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara'da yaşanan ulaşım krizine dair açıklama yaptı. Özel Halk Otobüslerine gereken desteğin verilmesi için AK Parti ve MHP Grubu olarak mecliste önerge verdiklerini hatırlatan Özcan, ABB Başkanı Mansur Yavaş'a tepki gösterdi, "Her şeye kaynak var, esnafa yok öyle mi?" dedi.
Onur Çetinkaya
|
20 Eylül 2023, Çarşamba - 14:31
Hakan Han Özcan'dan Mansur Yavaş'a TÖHOB tepkisi

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Kurtuluş Kara, Türkiye genelinde 15 Ekim'den itibaren 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz taşınmaması kararına uyacaklarını açıkladı.

Kara "65 yaş üstü konusunda 15 Ekim itibarıyla Türkiye genelinde ne karar alınırsa ona uyacağız." dedi. 

"O otobüsleri trafikten men ederiz"

ABB Başkanı Mansur Yavaş, TÖHOB Başkanı'nın çıkışına tepki gösterdi. Yavaş, ''Özel halk otobüsünden yaşlıları indirirlerse o otobüsleri trafikten men ederiz.'' ifadelerini kullandı.

Yavaş basın açıklamasında, "Şimdi daha fazla istemeye başladılar ve kanunsuz bir şekilde belediye meclisinden önerge ile bunu çıkarmaya çalıştılar bize danışmadan. Bile bile önerge verdiler ve kanunsuz olduğu için benim yetkime tecavüz ettiği için veto edeceğim." ifadelerini kullandı.

Özel Halk Otobüslerinde ücretsiz taşıma bitiyor

Yarın itibarıyla abonman ile 61-64 yaş yolcularını ücretsiz taşımayacaklarını belirten Kara, "15 Ekim’den sonra basın ile şehit ve gazi aileleri hariç hiç kimseyi ücretsiz taşımayacağız" dedi.

“Mahkemelik oluruz"

Kara, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın "Trafikten men ederiz" çıkışının hatırlatılması üzerine ise, "Mahkemelik oluruz ya da ceza yeriz. Esnaf zarar ediyor ve ne olursa olsun noktasına geldi" ifadesini kullandı.

"Her şeye kaynak var, esnafa yok öyle mi?"

"Kanunsuz bir şekilde belediye meclisinden önerge ile bunu çıkarmaya çalıştılar" sözlerine AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'dan yanıt geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'a tepki gösterirken "Her şeye kaynak var, esnafa yok öyle mi?" dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özcan, "Hemşehrilerimizin indirimli ve ücretsiz biniş hizmetinden istifadeye devam etmeleri için Özel Halk Otobüslerine gereken desteği AK Parti ve MHP Grubu olarak mecliste verdik. Lakin CHP Grubu ve Mansur Yavaş çözümsüzlük yaklaşımlarını yine sergileyerek keyfi bir şekilde meclis iradesini yok saydı ve kararı veto etti." dedi. 

Paylaşımının devamında ABB Başkanına soru yönelten Özcan,  "Ulaşım krizine neden olan Mansur Yavaş vatandaşımızı ve esnafımızı mağdur etmeyi seçti, her şeye kaynak var, esnafa yok öyle mi? " ifadelerine yer verdi.

Özcan  Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Kurtuluş Kara'ya ait açıklamaları da paylaştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2100501/hakan-han-ozcandan-mansur-yavasa-tohob-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.