CHP'li Akdoğan'dan Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'a "şov yapmayın" çıkışı

CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Akdoğan, su indirimi yüzünden Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kestiği sosyal yardımların Ak Partili belediyelerce yapılacak denilmesine rağmen Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce tohum dağıtımı yapılmasını eleştirdi. Akdoğan, “Gördüğümüz tabloda bir sakatlık var. Bu yardımı yapan Bakanlık ve ona bağlı olarak valiliğin müdürlüğü kürsüde Ak Parti’nin İl başkanı var. Kim bu belediye başkanları? Ak Partili belediye başkanları. Bakanlık Ak Parti’nin şirket ortaklığı mı?” diye sordu.
Ersin Küçükbarak
|
20 Ekim 2022, Perşembe - 10:37
CHP'li Akdoğan'dan Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'a "şov yapmayın" çıkışı


Umut Akdoğan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda,  Ayaş’ta AK Parti Ankara İl Başkanı, Ankara Valiliği, Bakanlık ve Belediye Başkanlarının ortak şov yaptıklarını belirterek buna yanıt verdi.

Ak Parti’nin Ankara’da suyun yüzde 50 ucuzlamasını istediğini hatırlatan Akdoğan, “Keşke…Biz istiyoruz ki her şey ucuzlasın. Vatandaşın cebindeki para değerlensin, alım gücü artsın. Sadece su değil, TBMM’de CHP grubu söyledi. Doğalgaz da ucuzlasın. Elektrik de ucuzlasın. Mazot, benzin de ucuzlasın. Ucuzlaya ucuzlaya AK Partinin siyaseti ucuzladı” dedi.

"Amaç Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni zora sokmak"

“Mazota, doğalgaza, elektriğe gelince yok. Suya gelince indirim var. Bir tane amaç var. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni zora sokmak” diyen Akdoğan, su yarı fiyatına verilirse ABB’nin yatırım ve yardım yapamaz hale geleceğine işaret ettiklerini söyledi.

Akdoğan, Ak Parti Ankara İl başkanı Hakan Han Özcan’ın ise “Yapmazsanız yapmayın İlçe belediye başkanlıklarımız bunu yapacak” dediğini, ancak Ayaş’taki tohum dağıtımında farklı bir tablo yaşandığını belirtti.

İlçe belediyelerinin değil Tarım İl Müdürlüğü'nün tohum desteği dağıtıldı

Ak Parti Ankara İl Başkanı’nın “Mansur Yavaş’ın vereceği yardımları biz vereceğiz” diyerek Bakanlık'tan alınan tohumları dağıttığını anlatan Akdoğan, destek alamayan ya da eşitsizliğe uğrayan çiftçilerin isyan ettiğini dile getirdi.

Akdoğan, çiftçilerin "Büyükşehir ayırt etmeden veriyordu, bunlarda adaletsizlik var, torpil var." dediğini aktardı.

Sadece Ayaş’ta 2020’de 1679, 2021’de 2008, 2022’de 2544 çiftçiye yem bitkisi, nohut, buğday ve arpa tohumu verildiğinin altını çizen Akdoğan, bunun bu yılki bedelinin 8 milyon TL olduğunu vurguladı.

" Bakanlık Ak Parti’nin şirket ortaklığı mı?"

“Gördüğümüz tabloda bir sakatlık var. Bu yardımı yapan Bakanlık ve ona bağlı olarak valiliğin müdürlüğü kürsüde Ak Parti’nin İl başkanı var. Kim bu belediye başkanları? Ak Partili belediye başkanları. Bakanlık Ak Parti’nin şirket ortaklığı mı?” diyen Akdoğan şöyle devam etti:

" Dönün bu yanlıştan ey AK Partili yöneticiler"

“Arkada koca bir pankart. Ankara Valiliği, Tarım ve Orman Müdürlüğü. Hani Ayaş Belediyesi dağıtacaktı? Fotoğrafta 6-7 köyden vatandaşlarımız. Ayaş’ta 33 mahalle -köy var. Nerede geri kalanı? Valilik AKP’nin il başkanlığı mı? Bakanlık AKP’nin şirket ortağı mı? AKP’li belediye yapsa, geldiniz siyasetinizi yaptınız, hadi yine anlarız. Valilik, bakanlık, yani devlet kaynakları ile bu yapılan da neyin nesi? Kaldı ki, ABB bu yardımları dağıtırken dahi siz önünde poz veren bir tane CHP’li Milletvekili, Parti Yöneticisi gördünüz mü? Tabii ki Bakanlık da yapacak, Valilik de yapacak, İlçe belediyesi de yapacak, ABB de yapacak. Ama bu manzara abesle iştigal. Kaldı ki, dün yapılan bu temaşa örneğin Elmadağ’da yapılırsa, malum orada belediye CHP’li,  Elmadağ Belediye Başkanı da bu kareye sokulacak mı? CHP il başkanı, milletvekilleri de davet edilecek mi? Ez cümle elinize yüzünüze bulaştı. İktidarda yönetmeyi başaramadığınız gibi, seçimlerde sonra muhalefeti de beceremeyeceğinizi vatandaşa gösterdiniz. Dönün bu yanlıştan ey AK Partili yöneticiler, Dönün ve hizmeti engellemeyin. Çalışmayı engellemeyin, Yardımları engellemeyin. Siz de yapın Ayaş Belediyesi de yapsın, ABB de yapsın, valilik de yapsın, bakanlık da yapsın Yeter ki vatandaş, çiftçi rahat bir nefes alsın.” 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1858609/chpli-akdogandan-ak-parti-ankara-il-baskani-hakan-han-ozcana-sov-yapmayin-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.