Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Delikanlı 'dan Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'a " Hodri meydan"

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, başkentteki su indiriminin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı sıkıştırmak için yapılan ve etik dışı bir hamle olduğunu söyledi. Ak Partili İlçe Belediyelerinin kimsenin desteğini almadan, kendi imkanlarıyla, ABB’nin yapamaz hale getirildiği sosyal yardımları ayrım yapmaksızın ihtiyaç sahiplerine ulaştırması gerektiğini vurguladı.
Ersin Küçükbarak
|
25 Ekim 2022, Salı - 16:02
Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Delikanlı 'dan Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'a " Hodri meydan"

Erkin Delikanlı Ankara Masası Gündem Özel Programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Ankara’da suya yüzde 50 indirimi eleştiren Delikanlı, ne Ak Partili Büyükşehir ne de ilçe belediyelerinin tek kalemde bile indirime gitmediklerine işaret eden Delikanlı, İstanbul’da Ak Parti ve MHP oylarıyla suya yüzde 40 zam yapıldığının altını çizdi.

Delikanlı, “ İstanbul’da zam Ankara’da indirim. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) sosyal yardımlarla halkın gönlünde yer etmesinden Ak Parti ve MHP’nin rahatsız olduğunu anlatan Delikanlı, bu yüzden zorluk yaratma gayretine girdiklerini ifade etti.

Delikanlı, Ankara AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın “ABB’nin kesilen sosyal yardımlarını Ak Partili ilçe belediyeleri yapar” sözü verdiğini hatırlatarak, “Hakan bey öyle diyene kadar önce mübarek Ramazan günü İstanbul’da, Ankara’da toplanan ve hükümetin el koyduğu yardım paralarını iade etsin” ifadesini kullandı.

Erkin Delikanlı şunları söyledi:

" İl Tarım Müdürlüğünün organizasyonu AK Parti organizasyonu mu?"

"Mevcut konuşma nerede yapılıyor? Belediye başkanları orada, ilçe başkanları orada, milletvekilleri var, grup başkanvekilleri var. Çokta güzel organize olmuşlar. Neresi orası? Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir kurumu. İl Tarım Müdürlüğünün organizasyonu. AK Parti organizasyonu mu? İşte yine aynı noktaya geliyoruz. Devleti, kendi tekerleri içerisinde organize etmeye çalışıyorlar. Kaldı ki bu tohumlarda, bir önceki senenin dağıtılması gereken tohumları. Kalkıp da bir sosyal yardımmış gibi vermek zorunda değiller. Ki, öyle bir algı yaratıyorlar."

"Hakan beyin şov alanı değil orası"

" İl Tarım Müdürlüğü, desteği olmadan, herhangi bir bakanlık desteği olmadan.. Bütün belediyeleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından desteğini alıyor. Bütün belediyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından desteğini alıyor. Sanayi Bakanlığından, iller bankasından desteğini alıyor. Lakin, muhalefet belediye başkanları, bu desteklerin hiç birinden faydalanamıyor. Hangi projelerine onay verilmiş? Maliye Bakanlığından onay olup da tekrar Meclis'e gelmesi gereken hangi hususa dikkat etmişler? Hangi iller bankasından AK Partili belediyeler, ne kadar kullanmış? Muhalif belediyeler ne kadar kullanmış bir çıkartsınlar baksınlar. Hakan bey şunu yapsa anlarım, derim ki takdir ederim. AK Parti organizasyonu içerisinde, belediye organizasyonu içeresinde, bunu yapsa iyi. İl Tarım Müdürlüğünün organizasyonu orası. Hakan beyin şov alanı değil orası."

"Hodri meydan yapsın kendi bütçeleri ile"

" Hakan bey Yörük sırtından kurban kesmeyecek. Devletin ve kamunun imkanlarını, hükümetin gücünü kullanarak, o maddi ve manevi gücü kullanarak, oradan Yörük sırtından kurban kesmeyecek. Buyursun, ilçe belediye başkanları ile beraber o bütçelerde yapabiliyorsa hodri meydan yapsın kendi bütçeleri ile beraber.”

Delikanlı, “hiçbir bakanlık bütçesi almadan hiçbir İller Bankası desteği almadan ilçe belediyelerinin kalan bütçeleriyle yapıyorlarsa başımın gözümün üstüne ben buradan özür dileyeceğim ama nasıl yapacaksınız gene siyasi şov unsuru yapıyorsunuz. Hodri meydan hadi buyursun yapsın” şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1870186/demokrat-parti-ankara-il-baskani-delikanli-dan-ak-parti-ankara-il-baskani-hakan-han-ozcana--hodri-meydan
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.