Erdoğan, "Kendi evrenimizi kurmak peşindeyiz"

'Blokzincir İstanbul' programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı'nın hazırlıklarını yaparken bu potansiyeli gözardı edemeyeceğimiz açıktır. Bu aracı kullanan ülke olmak istiyoruz" dedi.
Onur Çetinkaya
|
21 Ekim 2022, Cuma - 14:48
Erdoğan, "Kendi evrenimizi kurmak peşindeyiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Blokzincir İstanbul' etkinliğinde açıklamalarda bulundu.

Ar-ge harcamalarını 55 milyar liraya çıkarıldığını söyleyen Erdoğan, "Türkiye'de her alanda olduğu gibi dijital dönüşüm altında da AK Parti'nin imzası olacaktır." diye konuştu.

İnternet fiber altyapı konusunda yavaş ilerlendiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı, altyapının hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Erdoğan'dan TOGG Mesajı 

Başkalarının açtığı sanal evrenlerde yer almaya çalışmak yerine bizatihi kendi evrenimizi kurmak peşindeyiz, bu aracı kullanan ülke olmak istiyoruz ifadelerine yer veren Erdoğan TOGG ile ilgili de mesaj verdi. 

Cumhurbaşkanı, " Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünde banttan indirme törenini yapacağımız TOGG otomobilimiz de ülkemizin teknolojide geldiği seviyenin sembollerindendir. İnşallah TOGG'un ülkemize önemli katkıları olacak." diye konuştu. 

Atina'ya "TAYFUN" mesajı

Konuşmasında Yunanistan'a da mesaj gönderen Erdoğan, "Artık bizim 'Tayfun' füzemiz de var. Bunu daha da ileri taşıma gayretindeyiz. Hava savunma sistemlerimizle, füzelerimizle, zırhlı araçlarımızla ve diğer pek çok alanlarda güçlenip gidiyoruz. Artık bizim Tayfun'umuz var. Bunlar bir yere mesaj oluyor. Biz de zevkle takip ediyoruz. Bu heyecanla çalışmalarımıza hız veriyoruz. BM kürsüsü başta olmak üzere pek çok platformda dile getirdiğimiz dünya 5'ten büyüktür çağrımız teknolojideki adaleti de kapsayan bir itirazdır.

Yıllık 250 milyon dolar olan savunma sanayi ürünleri ihracatımızı, 3 milyar doların üzerine çıkarttık. Türkiye 62 savunma sanayi projesinden 750'nin üzerinde projeye ve 5,5 milyar dolar bütçeden 75 milyar dolar bütçeye çıkmıştır. " açıklamasında bulundu.

Merkez Bankası'ndan kripto çalışması

Özel sektörümüzün blokzincir alanındaki faaliyetlerini yakından izliyoruz diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde bu alanda ülkemize katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Merkez Bankamız bünyesinde kripto parayla ilgili bir çalışma yürütülmektedir. Gençlerimize kirpto para kumarlarına yönelmek yerine blokzincir teknolojisi geliştirilme çalışmalarına katılma tavsiyesinde bulunuyorum." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1861783/erdogan-kendi-evrenimizi-kurmak-pesindeyiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.