MSB'den Yunanistan açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Yunanistan'ın, bu sene başından beri 1123 ihlal ve taciz gerçekleştirdiğini açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
04 Eylül 2022, Pazar - 14:58
MSB'den Yunanistan açıklaması

MSB, 28 Ağustos'ta Ege ve Doğu Akdeniz'de görev uçuşu yapan Türk jetlerine, Yunanistan'a ait S-300 hava savunma sistemi tarafından radar kilidi atıldığını açıklamıştı.

31 Ağustos'ta yapılan açıklamada MSB'nin Yunanistan'ın, Ege ve Doğu Akdeniz'de görev uçuşu gerçekleştiren Türk jetlerine Rus yapımı S-300 Hava Savunma Sistemi ile yaptığı tacizin radar kayıtlarını, NATO Genel Sekreterliği ve İttifak üyesi ülkelerin savunma bakanlıklarına göndermeye hazırlandığı öğrenilmişti.


Yunanistan 1123 ihlal ve taciz gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada,15 Ağustos tarihinden itibaren görev uçuşundaki Türk jetleri 14 ayrı hususta 3 bin 372 saniye radar kilidi ile taciz edildiği duyuruldu.

Yunanistan geçen sene Türk hava sahası ve karasularına yönelik toplam 1616 ihlal ve tacizde bulunurken, söz konusu rakam bu yılın sekiz ayında 1123'e ulaştı. 

Açıklamada, "NATO müttefikimiz Yunanistan'ın uluslararası hukuk ve müttefiklik ruhuna aykırı bul saldırgan eylemleri asla kabul edilemez" ifadelerine yer verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1757416/msbden-yunanistan-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.