Nebati, "Türkiye'nin Rusya ile ilişkileri yasal"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiye değindi. Türkiye'nin Rusya ile ekonomik ilişkilerinin yasal olduğunu belirtti.
Onur Çetinkaya
|
25 Ekim 2022, Salı - 11:11
Nebati, "Türkiye'nin Rusya ile ilişkileri yasal"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati doğal gaz ödeme ertelemeleri, Rus turistlerin ödeme yöntemi gibi konularda Financial Times’a değerlendirmede bulundu.

Rusya’ya uygulanan yaptırımlara ilişkin Avrupa Birliği  ve Batılı hükümetlerden Türkiye'ye yöneltilen eleştirileri yanıtlayan Nebati, Ankara'nın Moskova ile ekonomik ilişkilerinin 'yasal olduğunu' söyledi.

"Türkiye'nin Rusya ile ilişkileri yasal"

Türkiye ile Rusya'nın ekonomik bağlarını 'iyi komşuluk ilişkisi' olarak belirten  Nebati, "Türkiye, uluslararası finans sistemi içinde çok dikkatli hareket eden bir ülkedir. Uluslararası finans sistemi içinde ihlal yaratacak adımlar atan bir ülke değiliz. Bu konuda çok netiz. Bize her şey yasal yollardan geliyor" dedi. Bakan Nebati, 'muhalefet unsurlarının', Türkiye ile Rusya'nın mali bağları hakkında 'kasıtlı olarak soru işareti yarattığını" ifadelerini kullandı.

Doğal gaz ödeme ertelemesi 

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı gazda iskonto için girişimlerde bulunduğunu dile getiren Hazine ve Maliye Bakanı Gazprom'a ödemelerin ertelenmesinin de istediğini belirtti.  

Nebati,  Rusya nükleer kamu idaresi kanalıyla Türkiye'ye Akkuyu'daki santralin inşası için kaynak transferi yapıldığını da doğruladı.

"Vatandaşlar sancılı bir süreçten geçiyor"

Enflasyonla ilgili değerlendirmelerde bulunan  Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Türk vatandaşının sancılı bir süreçten geçtiğini ancak hükümetin asgari ücrete yapılan iki artışı da içermek üzere sosyal transferler yoluyla bu sancılı sürecin etkilerini sınırlamaya çalıştığını belirtti. Nureddin Nebati ayrıca, Türkiye'nin ödemeler dengesi sorunu yaşamayacağını ayrıca aktardı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1867695/nebati-turkiyenin-rusya-ile-iliskileri-yasal
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.