Nebati, "Tüm dünya küçülürken büyüyen ekonomimiz var"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katıldı. Nebati "Ülkemizde enflasyonu kalıcı olarak beraberce yeneceğiz" diye konuştu.
Onur Çetinkaya
|
07 Ekim 2022, Cuma - 10:45
Nebati, "Tüm dünya küçülürken büyüyen ekonomimiz var"

Bakan Nebati Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Türkiye Ekonomi modeli ve enflasyonla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Enflasyonu kalıcı olarak ortadan kaldırılacağını belirten Nebati, "Ülkemizde enflasyonu kalıcı olarak beraberce yeneceğiz. Önceliğimiz üretim ve istihdam. Sürdürülebilir üretim için fiyat istikrarının yanında teknoloji yoğun ve iklim dostu olması gerektiğinin farkındayız" diye konuştu.

"Tüm dünya küçülürken büyüyen ekonomimiz var"

Tüm dünya küçülürken yüksek oranda büyüyen ekonominin olduğunun altını çizen Hazine ve Maliye Bakanı, "Bugün kritik eşiğin önündeyiz. Politika ve uygulamalarımızı tayin ederken bu dönüşümlere yönelik adımlarımızı atıyoruz. Salgın döneminde mali kısıtlar nedeniyle birçok ülke vatandaşlarını desteklemek ya da yatırımlarını sürdürmek arasında tercih yaptı." ifadelerini kullandı.

Nebati konuşmasında "Enflasyonun sorun olmadığını iddia etmiyoruz" açıklamasını yaptı. Sözlerine devam eden bakan, "Türkiye Ekonomi Modeli tüm söylemleri alıp birleştiren, teorik altyapısını oluşturan bir model. Enflasyonu 21. yüzyılın salgın ve savaşın olduğu bir dönemde nasıl çözeceğinizi söylemeniz lazım. Türkiye Ekonomi Modeli'ni tasarlarken üretim ve istihdamı önceledik." dedi.

"Enflasyonu beraber yeneceğiz"

Önceliğin üretim ve istihdam olduğunu dile getiren Bakan Nebati, Sürdürülebilir üretim için fiyat istikrarının yanında teknoloji yoğun ve iklim dostu olması gerektiğinin farkındayız. Ülkemizde enflasyonu kalıcı olarak beraberce yeneceğiz." şeklinde konuştu.

Nebati' den Aralık ayı işareti

Diğer yandan enflasyonla ilgili konuşmasını sürdüren Nebati Aralık ayını işaret etti. Bakan, " 1994-2002 yılları arasında Türkiye'de ortalama enflasyon yüzde 73. 2002'den bu zamana kadar ortalama enflasyon yüzde 13. Aralık ayındaki baz etkisiyle enflasyon bu ortalamalara inecektir. " açıklamasını yaptı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1822445/nebati-tum-dunya-kuculurken-buyuyen-ekonomimiz-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.