Şentop, "Türkiye, Kırım'ın ilhakını tanımayacak"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, "Türkiye, Kırım'ın ilhakını tanımamıştır, tanımayacaktır. Ukrayna'ya ve Kırım Tatarlarına gerek ikili gerek çok taraflı platformlarda desteğini sürdürecektir" dedi.
Onur Çetinkaya
|
25 Ekim 2022, Salı - 13:40
Şentop, "Türkiye, Kırım'ın ilhakını tanımayacak"

Hırvatistan'ın Başkenti Zagreb'de düzenlenen Uluslararası Kırım Platformu I. Parlamenter Zirvesi'nde Genel Kurul'a hitap eden Meclis Başkanı Şentop, önemli mesajlarda bulundu.

"Türkiye, Kırım'ın ilhakını tanımayacak"

Türkiye'nin, Kırım Platformu'nun teşkilini en başından beri desteklediğini, geçen sene ağustos ayında düzenlenen Kuruluş Zirvesi'nin ardından bu yılki çevrim içi zirveye de en üst düzeyli katılım sağladığını hatırlatan Şentop, "Bu yaklaşımın temelinde Türkiye'nin, Kırım ve ilhak altındaki diğer bölgeler dahil Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne sarsılmaz desteği yatmaktadır." ifadelerini kullandı.

Kırım'ın, Kırım Tatar Türklerinin anavatanı olduğunu vurgulayan Şentop,"Konu, stratejik, tarihi ve ekonomik boyutu bir kenara, bizim için bu yanıyla da önem arz etmektedir. Zira, Kırım Tatarları da diğer tüm halklar gibi kendi yurtlarında hür ve güvenli bir şekilde yaşamayı hak etmektedir. Türkiye, Kırım'ın ilhakını tanımamıştır, tanımayacaktır. " diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1869801/sentop-turkiye-kirimin-ilhakini-tanimayacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.