Bakan Soylu'dan Anayasa Mahkemesi açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Anayasa Mahkemesi başkanımıza bir kabahat buluyor değilim ama bir tespiti ortaya koyuyor. Aldığı komiser yardımcılarının yüzde 41’ini ben FETÖ’den uzaklaştırdım, ihraç ettim. Demek ki devlete adam alınırken dikkat edilmesi lazım." dedi.
IHA-20200924AW122368
|
24 Eylül 2020, Perşembe - 02:01
Bakan Soylu'dan Anayasa Mahkemesi açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TGRT Haber Gündem Özel programına konuk oldu. Bakan Soylu, programda Türkiye Gazetesi Yayın Koordinatörü Yücel Koç ve Türkiye Gazetesi yazarları Cem Küçük ile Süleyman Özışık sorularını yanıtladı. Programın bir bölümünde İçişleri Bakanı Soylu'nun Anayasa Mahkemesi'ne yönelik eleştirileri gündeme geldi.

Bakan Soylu, "Anayasa Mahkemesi gibi çok saygın bir ortamla sorunumuzun olması mümkün değil. Ama kişisel sorunumuzun olması mümkün değil. Elbette ki devletin tepesinde böyle bir sorunu kabul edebilmemiz mümkün değil. Çünkü hepimiz ülke için çalışıyoruz. Ancak karşı karşıya kaldığımız meseleyi ifade etmek zorundayız. Eğer ifade ediyor bu konuyla ilgili aynı ısrarı görüyorsanız elbette ki göreviniz bunu tekrar söylemek. Ben de kendi üslubumla bunu ifade etmeye çalıştım." dedi. 

"Anayasa Mahkemesi Başkanımız polis kademesi başkanıydı" diyen Bakan Soylu, “Anayasa Mahkemesi başkanımıza bir kabahat buluyor değilim ama bir tespiti ortaya koyuyor. Aldığı komiser yardımcılarının yüzde 41’ini ben FETÖ’den uzaklaştırdım, ihraç ettim. Demek ki devlete adam alınırken dikkat edilmesi lazım. Bakın ben bilerek aldığı şöyle yaptı falan demiyorum. Bir şey iptal ederken 50 yıl geçmişine bakmana gerek yok." ifadelerini kullandı.

Hükümetin politikası ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ortaya koyduğu çizgiler dahilinde işlem yapmaya çalıştığını dile getiren Soylu, "Ama yargı Anayasa Mahkemesi başka bir şey. O kendi kararını kendi verecek. Bizim sarılacağımız tek bir şey var o da hukuk, ondan başka sarılacak bir şeyimiz yok. Ondan sonra kararı kendi alıyor, kendi değerlendiriyor, kendi ortaya koyuyor. Yine aldıkları karardan sonra, bir resepsiyonda bir araya geldiğimizde bana soruyorlar. Anayasa Mahkemesi başkanıyla karşılaştığınızda ne konuşuyorsunuz diye sordular, bana hukuk nasihati veriyordu." şeklinde konuştu.

Soylu şöyle devam etti: "Sonra diyor ki, oradan bir arkadaş, karar almamızın gerekçesi AİHM’den çizik yememek, ret yememek diyor. Affedersiniz de benim Anayasa Mahkemem Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bir şubesi mi ya? İhlal verecektir en fazla, önemli olan senin o noktaya gitmeden önce bu ülke ve millet adına orada onun ihlal olmaması için ortaya koyabileceğin tavırdır. Sakat bir mantı üzerinden gidiyor. Yunanistan 6 aylık çocukları denizin ortasına atıp öldürdü, AİHM sesini mi çıkardı? Bu kadar batıcılık hayranlığı üzerine bu ülkenin en büyük problemi budur. Evrensel değerler başımın üzerine, ama nedir bu batıcılık hayranlığı?"   

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/188131/bakan-soyludan-anayasa-mahkemesi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.