Karantinada olanların sayısı açıklandı

Ankara Masası
|
10 Nisan 2020, Cuma - 09:47
Karantinada olanların sayısı açıklandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı televizyon programında, Türkiye'de karantinaya alınan vatandaşların sayısını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı televizyon programında Koronavirüs ile mücadele kapsamında atılan adımları değerlendirdi.

Bakan Soylu, 52 farklı vilayette 180 ayrı yerleşimde 122 bin 500 vatandaşın karantinada olduğunu söyledi. Soylu, yurtlarda kalan vatandaşlarla birlikte toplam 138 bin vatandaşın karantinada olduğunu belirtti.

VAKALARIN ARTIŞ HIZI YAVAŞLADI

Pandemi karşısında alınan tedbirler sonucunda salgının yayılma hızının yavaşladığını belirten Soylu, “Hafta sonunda yüzde 95 Türkiye eve çekiliyor. Tüm süreçleri dinamik bir şekilde takip ediyoruz. Bazı illerimizde vakaların artış hızı epey yavaşladı" ifadelerini kullandı.

GÜNDE 10 MİLYON MASKE DAĞITILIYOR

Şu ana kadar Sağlık Bakanlığı'nın 235 üretici firmayla sözleşme imzaladığını, kendisinin de bu olayın her aşamasında olduğunu ve gece gündüz çalıştıklarının altını çizen Soylu, "Şunu memnuniyetle ifade etmek istiyorum ki bugün de Sağlık Bakanımızla konuştuk, bakan yardımcılarımızla konuştuk. Şu anda Türkiye'de günde 10 milyon maske dağıtılıyor. Çok yakın zamanda inşallah bu sayı 20 milyona ve üzerinde bir sayıya çıkacak" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/4559/karantinada-olanlarin-sayisi-aciklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.