Destici,"Asla parlamenter sisteme dönüşü savunmuyoruz"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanının partili olmasıyla ilgili değerlendirmelerinin çarpıtıldığını belirterek, "Biz Cumhur İttifakı olarak başkanlık sisteminden yanayız. Asla parlamenter sisteme dönüşü savunmuyoruz." dedi.
Onur Çetinkaya
|
01 Kasım 2022, Salı - 16:02
Destici,"Asla parlamenter sisteme dönüşü savunmuyoruz"

Büyük Birlik Partisi lideri Destici, cumhurbaşkanlığı sistemi hakkındaki açıklamalarına ilişkin konuştu.

"Asla parlamenter sisteme dönüşü savunmuyoruz"

2017 referandumu öncesinde söylediği sözlerin çarpıtıldığını ifade eden Mustafa Destici, "Ancak o gün itibarıyla cumhurbaşkanlığı ve genel başkanlık sıfatının aynı anda taşınmasının bazı mahsurlarına dikkat çekmiş, o günkü yeni anayasa teklifimizde de yer vermiştik. Dün ifade ettiğim de buydu." diye konuştu.

"Kasıtlı ve fitne amaçlı"

BBP'nin geçmişte anayasa teklifindeki bu önerisinin sanki bugün uygulanan sisteme yönelikmiş gibi haberleştirilmesini, kasıtlı ve fitne amaçlı buluyorum diye konuşan  Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı " Biz Cumhur İttifakı olarak başkanlık sisteminden yanayız. Asla parlamenter sisteme dönüşü savunmuyoruz. Hele ki o eski, eksik parlamenter sistemle bugünkü sistemi kıyasladığımızda, bin kere daha bugünkü sistem diyoruz." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1892774/desticiasla-parlamenter-sisteme-donusu-savunmuyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.