Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Yunanistan ve ABD açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın Türkiye'ye yönelik saldırı iddialarına yönelik açıklamada bulundu. Çavuşoğlu," Arkanızda kim var ona bakmayın, karşınıza kimi alıyorsunuz ona bakın" ifadelerini kullandı.
Onur Çetinkaya
|
02 Kasım 2022, Çarşamba - 10:38
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Yunanistan ve ABD açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Ege ve Doğu Akdeniz'de Türk Dış Politikası" konulu panelin ardından dış politikaya dair önemli açıklamalar yaptı.

"Bize saldırmaları demek beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey"

Y unanistan'ın izlediği siyaseti eleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, adalar gerilimi üzerinden ise sert ifadeler kullandı.

Komşunun Türkiye'nin aleyhinde konuşmayı sürdürdüğünü belirten Çavuşoğlu, "Miçotakis, pozitif gündeme odaklanma sözü verdi ancak tutmadı. Bu bardağı taşıran son damla oldu." dedi.

Verdiğimiz yanıtlar Yunanistan'ı çileden çıkardı diyen Çavuşoğlu, bu yanıtlar ile Atina'nın propagandasının çöktüğünü görmeye başladığının altını çizdi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in açıklamalarına da değinen Dışişleri Bakanı,"Yunanistan’ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey. Yunanistan’a diyoruz: Arkanızda kim var ona bakmayın, karşınıza kimi alıyorsunuz ona bakın. Ben her konuda şahsen diyalogdan yanayım. Yunanistan'ın da samimi olması lazım" diye konuştu.

ABD'nin kantarı bozuldu"

Yunanistan'daki ABD üslerine ilişkin açıklama yapan Çavuşoğlu, "Türkiye'de de ABD Büyükelçisi var. ABD'nin terazisi, kantarı bozuldu. Kendilerini uyardık. Yunanistan'ı çözümden daha fazla uzaklaştırdığını söyledik. Kıbrıs'ta Rum kesimine yönelik ambargo vardı, 1 yıllığına kaldırdı. Onlar bir karar aldık, biz de adım attık, İHA, SİHA, takviye yaptık." ifadesine yer verdi.

Tahıl koridoru 

    Bakan Çavuşoğlu, tahıl koridorundaki son durumu da açıkladı. Çavuşoğlu, "İki defa Lavrov'la görüştüm. Rusya'nın gemilerine yönelik saldırılardan sonra bazı güvenlik talepleri var. BM'nin Rusya'ya gönderdiği mektuplar dile getirildi. Rusya'nın gübresi ve tahılı yaptırım listesinde değil ama bunları taşıyacak gemiler limanlara yanaşamıyor ve servi alamıyor" dedi.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/1898888/disisleri-bakani-cavusoglundan-yunanistan-ve-abd-aciklamasi
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.