Çavuşoğlu, "Somut adımla cevap vereceğiz"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelik silah ambargosunu kaldırmasına ilişkin "Somut adımla cevap vereceğiz. Madem tırmanma istiyorsunuz Adada, biz de gereğini yapacağız" tepkisinde bulundu.
Onur Çetinkaya
|
30 Eylül 2022, Cuma - 12:04
Çavuşoğlu, "Somut adımla cevap vereceğiz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin Güney Kıbrıs Rum Kesimine getirdiği silah ambargosunu kaldırma kararına yönelik açıklamalarda bulundu.

"Somut adımla cevap vereceğiz"

Komşuluk hukukundan nasibini almayan Yunanistan ayağını denk almalı diye konuşan Çavuşoğlu,  Amerika Birleşik Devletleri'nin kararına somut adımla yanıt verileceğini belirtti.

ABD'ye yönelik sert ifadeler kullanan Dışişleri Bakanı, "Madem tırmanma istiyorsunuz Ada'da, biz de gereğini yapacağız' dedi.

Son aylarda çıkışlarıyla Ankara'yı adeta çileden çıkaran Yunanistan'a gözdağı veren Çavuşoğlu," Adaları silahlandıran Yunanistan'a anladığı dilden cevap vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"Herkes aklını başına alsın"  

Adaların silahlandırılması konusunda BM'ye iki mektup yazdıklarını belirten Çavuşoğlu, 'Yunanistan'ı bu kadar zıvanadan çıkaran bizim kararlı ve kendimizden emin adımlarımız. Yunanistan bu mektuplara zayıf ve politik cevaplar verdi. Hukuki bir cevap verilmedi. 3. bir mektup yazdık. Bakalım Yunanistan buna ne zaman demogoji içerikli bir mektup yazacak göreceğiz' dedi. 'ABD ile görüştük, bunların oyuncağı olmamaları gerektiğini belirttik' diyen Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti; 'Kıbrıs konusunda atacağımız adımları söylemiştik. Ege ve Akdeniz'de hakkımızı hukukumuzu kimseye yedirmeyiz. Herkes bu konuda aklını başına alsın. Türkiye bu konularda tek yürektir" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1808852/cavusoglu-somut-adimla-cevap-verecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.