Nebati,"2022'de turizm gelir hedefi 44 milyar dolar"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, turizm tahminlerinin yukarı yönlü revize edildiğini belirterek "2022'de turizmde 44 milyar dolar gelir hedefliyoruz." dedi.
Onur Çetinkaya
|
02 Kasım 2022, Çarşamba - 12:52
Nebati,"2022'de turizm gelir hedefi 44 milyar dolar"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati MÜSİAD EXPO 2022 açılış toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

"2022'de turizm gelir hedefi 44 milyar dolar"

Küresel ekonomi bugün zorlu bir dönemeçten geçiyor diye konuşan Nebati, "Rusya, Ukrayna gerilimi, küresel enflasyon baskısı ve artan resesyon riskleri nedeniyle uluslararası kuruluşların büyüme beklentilerini aşağı yönlü revize ettiklerini gözlemliyoruz " İfadesine yer verdi.

Toplam istihdam rakamlarımızı salgın öncesi seviyelerin çok üzerine çıkarmayı başardık açıklamasını yapan Bakan Nebati,"2022 yılı Ağustos ayı itibarıyla toplam istihdamımızı cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesi olan 31 milyon kişiye yükselttik."dedi.

2022 yılı Eylül ayı itibarıyla toplam ihracatımız 252.6 milyar dolarla tarihi yüksek seviyelere ulaşıldığının altını çizen  Hazine ve Maliye Bakanı, "2022 yılında 50 milyon ziyaretçiyi ülkemizde ağırlayarak 44 milyar dolar turizm geliri elde etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

TROY ödeme sistemini kullanma önerisi

Bakan Nebati, MÜSİAD üyelerine Türkiye'ye özgü olan TROY ödeme sistemine entegre olmalarını ve kartlarını kullanmalarını talep etti.

Nureddin Nebati, "Milletimizin hem TOGG'un hem diğer yerli kart şeması olan TROY’u kullanmaya ve yüksek bir teveccüh göstereceğine inanıyorum. Artık dünya çeşitleniyor, bölgeselliğin ağır bastığı dönemdeyiz. Türkiye her alanda gücüne güç katıyor. Tüketicilerden banka kredi kartını tercih ederken, Türkiye’nin yerli kartı TROY’u tercih etmelerini istirham ediyorum." şeklinde seslendi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1900698/nebati2022de-turizm-gelir-hedefi-44-milyar-dolar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.