Kışın yaklaşmasıyla Karadeniz hamsisi tezgâhlarda yerini aldı

Sezona palamut avı ile bereketli bir başlangıç yapan Karadenizli balıkçıların bugünlerde ağlarına az da olsa hamsi takılırken, tutulan hamsiler tezgâhları süslemeye başladı.
Büşra Ünal
|
02 Kasım 2022, Çarşamba - 17:27
Kışın yaklaşmasıyla Karadeniz hamsisi tezgâhlarda yerini aldı

1 Eylül'de "Vira Bismillah" diyerek sezona başlayan balıkçıları bu sezon palamutun bolluğu epeyce mutlu etti. Balıkçılar, palamuttan sonra hamside de aynı bolluğun sürmesini beklediklerini belirtirken az da olsa çıkan hamsinin umut verici olduğunu kaydettiler.

Karadeniz açıklarında avlanan hamsi, Trabzon Balık Hali’nde tezgâhlardaki yerini alırken, kilosu 65-75 TL’den satılıyor.

“Genelde söylentiler, Palamut bol olursa hamsi pek olmaz yönünde”

Hamsinin genellikle Batı Karadeniz taraflarından geldiğini ancak Trabzon açıklarında az da olsa ağlara takıldığını belirten balıkçı esnaflarından Gökmen Aydın, “Palamut bugünlerde bol geliyor artık bundan sonra yavaş yavaş azalacağını tahmin ediyoruz. İnşallah hamsi de bol olur. Genelde söylentiler, palamut bol olursa hamsi pek olmaz yönünde, hamsi bu aralar yavaş yavaş gelmeye başladı inşallah bol gelir vatandaşta yer. Hamsinin kilosu 65-75 TL. Vatandaş palamuttan doydu inşallah hamsiden de doyar. Genelde Sinop taraflarında avlanıyor ancak Trabzon açıklarında da az da olsa ağlara takılmaya başladı” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1904615/kisin-yaklasmasiyla-karadeniz-hamsisi-tezghlarda-yerini-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.