Kılıçdaroğlu,""Burası Kolombiya mı, Narkoz'un dizisini mi izliyoruz? "

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Uyuşturucu polemiğine değinen Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarına tepki gösterdi. "Burası Kolombiya mı, Narkoz'un dizisini mi izliyoruz? dedi.
Onur Çetinkaya
|
08 Kasım 2022, Salı - 13:45
Kılıçdaroğlu,""Burası Kolombiya mı, Narkoz'un dizisini mi izliyoruz? "

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin haftalık grup toplantısında gündeme dair konuları değerlendirdi.

"Uyuşturucu polemiği"

Varlık barışlarının 9 kez uzatıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu,"  Çünkü dokuz kez süresi uzadı. Varlık barışları; kim olursan ol ister çocuk, kadın ticareti, uyuşturucu yap ne istersen yap, sahtekar ol, ne getirsen getir sormayacağım diyor. Para nereden gelirse gelsin başımın üstüne dediler. Ben de iki şey söyledim; bir kara para iyi parayı ülkeden kovar, iki kara para sahiplerini de Türkiye'ye getirir dedim. Uyuşturucu baronunu aklarsan 'ben de Türkiye'ye gideyim' der. İyi para çekildi. Gerçek yatırımcı kaçtı. " diye konuştu.

"Burası Kolombiya mı, Narkoz'un dizisini mi izliyoruz? "

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu,"  'Haftada ortalama 5 bin uyuşturucu satıcısını gözaltına alıyoruz' diyor. Burası Kolombiya mı, Narkoz'un dizisini mi izliyoruz? Ayda 20 bin yılda 260 bin eder. Bir de yakalanmayanlar 1 milyon eder. Kendileri itiraf ediyorlar ama bana kızıyorlar." ifadesini kullandı.

"Ekrem İmamoğlu'nu kimseye yedirmeyiz"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu siyasi yasaklı yapılmaya çalışıldığını iddia eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu büyük lokmadır. Boğazınıza takılır ve kalır. Biz Ekrem İmamoğlu'nu kimseye yedirmeyiz." söyleminde bulundu.

"Merkez Bankası’nın kasası açık veriyor"

Merkez Bankası’nın akçelerine el koydukları için kasada 1 cent bile yok diye konuşan CHP lideri, "Merkez Bankası'nın kasası eksi 58,5 milyar dolar açık veriyor. İş borç üzerine inşa edildi." şeklinde açıklama yaptı.

Sırp çete liderinin yakalanması 

İstanbul'da Sırp çete liderinin yakalanmasına değinen CHP Genel Başkanı, " Sırp çete lideri İstanbul'da yakalanmadı mı? Kırmızı bültenle aranıyordu. Beyfendi 8 yıldır İstanbul'da oturuyor. Saray, fotoroman orada ağırlıyor herhalde. En sonunda polis arama yapıyor. Kaybolanlar var. Biz üstlerine gittiğimiz zaman hareket ediyorlar. Parayla teslim alındıysanız iradeniz de teslim alınmış demektir. Bunlar İstanbul'da her türlü pisliğe bulaşıyorlar. Bana diyorlardı ya 'İspat et' diye daha neyini ispat edeyim?" dedi.

"Kendi çıkardıkları kanunu 191 değiştirdiler"

İktidarın ülkeyi uçuruma sürüklediğini belirten Kılıçdaroğlu," Bu malı götürme sanatının hikayesidir. Kamu ihalelerindeki ayak oyunları, kentlerin yağmalanması, israf ve çeteler var. Bir ülkede iktidar kendi çıkardığı kanunda 191 değişikliği niçin yapar? Kanunda yapılıyor, genelgelerde, tebliğlerde yapılıyor. Bu kanunla uğraşmanın temel sebebi ne? Temel sebebi servet transferini gerçekleştirmek. Milyonlardan alıp bir avuç kişiye vermek. Bu Türkiye'nin geldiği açmazın birinci aşamasıdır." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1917201/kilicdarogluburasi-kolombiya-mi-narkozun-dizisini-mi-izliyoruz-
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.